AcasăNewsPentagonul alocă 3,6 miliarde de dolari pentru un zid la frontiera cu...

Pentagonul alocă 3,6 miliarde de dolari pentru un zid la frontiera cu Mexic, la cererea Trumpului

Pentagonul a anunţat că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru a finanţa construirea de 280 de kilometri de zid la frontiera mexicană, la solicitarea preşedintelui Donald Trump.

 Pentru a debloca aceste fonduri, secretarul american al Apărării (echivalent, în sistemul american, cu un ministru din Europa) a decis „să amâne” 127 de proiecte de construcţie şi de modernizare de spaţii militare în Statele Unite şi în străinătate, prevăzute în bugetul pe 2019, a indicat presei anglo-saxone purtătorul de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman.

Printre proiectele afectate figurează în special o clădire a prestigioasei Academii Militare West Point, a spus liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer. Este o palmă dată forţelor armate care servesc patria noastră”, a scris el pe Twitter. Preşedintele Donald Trump este „pregătit să acapareze fonduri militare deja alocate pentru a-şi satisface ego-ul şi pentru un zid pe care a promis că Mexicul îl va plăti”, a adăugat el.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
232 afisari

1 COMENTARIU

  1. In urma cu cca 2500 de ani chinezii au inceput zidul cu acelas nume la granita imaginara cu popoarele nomade din nord si au continuat zidul chiar si dupa 1450 en !,intre franta si germania cele doua rivale dupa primul razboi mondial s-au construit linia de aparare MAGINO si SIGFRID ,vezi zidul Atlanticului ,dupa al 2 lea razboi mondial vezi zidul Berlinului ,acum zidul lui TRUMP la granita cu Mexicul !!.AMERICA tara libertatii ,tara sperantei ,tara tuturor posibilitatilor ,tara care se vrea licuriciul suprem ,tara care vrea sa cumpere Groienlanda ca la piata !! pune talpa amaritilor de mexicani care cauta un loc de munca !.
    Zidul lui Trump va fi depasit sau inutil ca si cele doua linii de fortificatii dintre Franta si Germania prin invaluire sau prin subminarea acestuia -tuneluri de cartite ca sub zidul Berinului .
    Foamea e mai tare ca glontul !,asa cum hormonul este mai tare ca neuronul !.
    Lucruri inutile s-au facut si se fac mereu .
    Trump va intra in istorie ca un ciudat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger