AcasăNewsPensionarul Adrian Iovan a salvat sapte vieti

Pensionarul Adrian Iovan a salvat sapte vieti

Un avion de mici dimensiuni, care avea la bord un echipaj medical, a aterizat fortat in judetul Cluj, incidentul soldandu-se cu sapte raniti. Potrivit specialistilor, faptul ca aeronava a fost pilotata de experimentatul Adrian Iovan a contat enorm.

Avionul care a aterizat fortat in judetul Cluj, la mansa caruia s-a aflat Adrian Iovan este de tip Britten Norman 2 (BN 2)

Aeronava, pilotata de Adrian Iovan, a plecat ieri dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, avand la bord patru medici (printre care si pe purtatorul de cuvant la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu), o asistenta si doi membri ai echipajului de zbor. Echipajul medical mergea la Oradea pentru o interventie de prelevare de organe.

Interventiile de salvare, ingreunate de vreme si de zona muntoasa

Adrian Iovan

Din primele cercetari reiese ca avionul a aterizat fortat din cauza conditiilor meteo, mai exact ceata. Dupa cateva minute bune de cautari, aeronava a fost localizata in zona localitatii Fantanele din judetul Cluj, in apropierea unui lac de acumulare. Primii care au ajuns la fata locului au fost jandarmii montani, alertati fiind de Dispeceratul 112 apelat de unul dintre medicii aflati in avion. La locul accidentului au mai fost trimise trei ambulante, doua masini de interventie pentru victime multiple si un elicopter de la SMURD Mures, acesta din urma fiind nevoit sa se retraga din cauza cetii dense. Toti cei sapte sunt constienti, insa au suferit fracturi si rani, iar majoritatea lor nu se pot misca. Eforturile echipelor de interventie de a ajunge la raniti  au fost ingreunate de faptul ca aparatul de zbor a aterizat fortat intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri. Potrivit specialistilor in domeniu, faptul ca Adrian Iovan a pilotat aeronava a facut ca accidentul aviatic sa nu se transforme intr-o tragedie de proportii.

author avatar
Nicole Ionescu
1.823 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger