AcasăNewsPensionarii MAI, rechemați în activitate. Decizia ministrului de interne

Pensionarii MAI, rechemați în activitate. Decizia ministrului de interne

politistiScandal pe hainele polițiștilor. Cum arată noua uniformă: „A primat cantitatea în faţa calităţii” - FOTO

Sindicatul Europol anunță că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a rechemat pensionari în activitate. Sindicatul spune că acest lucru se întâmplă din cauză că este nevoie de personal în anumite sectoare, pe fondul crizei refugiaților din Ucraina.

În comunicatul transmis de Sindicatul Europol se arată că fluxul de refugiați de la granițele cu Republica Moldova și cu Ucraina au generat mai multe probleme referitoare la capacitatea operațională a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Fluxul enorm de refugiaţi care tranzitează frontierele de stat de la graniţele cu Republica Moldova şi Ucraina a generat o serie de probleme în ceea ce priveşte capacitatea operaţională a MAI-ului în gestionarea acestei crize prin raportare la deficitul de personal, cu atât mai mult cu cât cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului se vor stabili temporar pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, după zeci de ani în care segmentul stradal a avut de suferit în contextul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică din cauza lipsei unei politici constructive care să asigure o predictibilitate a necesarului de forţe, reprezentanţii MAI se văd nevoiţi să apeleze la experienţa şi expertiza poliţiştilor şi militarilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu ori care au trecut în rezervă”, a transmis Sindicatul Europol.

Pensionarii MAI, rechemați în activitate din cauza crizei refugiaților

În același comunicat, Sindicatul Europol aduce aminte că la data de 18 martie 2022, la nivelul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI a fost stabilit mecanismul de punere în aplicare a prevederilor art. II din OUG nr. 20/2022.

„(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la încetarea situaţiei care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate rechema în activitate/reîncadra, fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de un an, cu acordul acestora, cadre militare/poliţişti care au trecut în rezervă/cărora le-au încetat raporturile de serviciu.
(2) Perioada de un an, prevăzută la alin. (1), poate fi prelungită anual, în condiţiile legii, cu acordul cadrului militar/poliţistului rechemat în activitate/reîncadrat pentru o durată determinată, ce nu poate depăşi 90 de zile de la data încetării situaţiei care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina”, se arată în articolul anterior menționat.

Ce trebuie să facă pensionarii din MAI pentru reîncadrarea în muncă

Pe de altă parte, sindicaliștii mai spun că va fi efectuată o analiză cu privire la reducerea deficitului de personal, iar aceasta va fi depusă pentru aprobare la ministrul Afacerilor Interne sau la inspectorul general. Ulterior, se va demara procedura de ocupare a posturilor vacante.

„Persoanele identificate care îndeplinesc cerinţele de ocupare stabilite în fişele posturilor, condiţiile legale şi criteriile specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi încadrate posturile vacante şi şi-au exprimat acordul, se recheamă în activitate/reîncadrează prin act administrativ emis potrivit competenţelor de gestionare resurselor umane. Rămâne de văzut dacă drepturile de pensie pentru cei ce îşi doresc să revină în sprijinul comunităţii vor suporta sau nu modificări, în contextul în care state din Uniunea Europeană manifestă un interes deosebit pentru menţinerea în activitate a poliţiştilor şi militarilor ce au dobândit experienţă şi expertiză, venind chiar cu măsuri privind acordarea unor bonusuri salariale pentru a-i stimula să rămână în sistem cât mai mult cu putinţă”, au mai transmis sindicaliştii.

author avatar
Andreea Vlad
1.059 afisari

3 COMENTARII

  1. Bode ,trebuie chemati in ordinea varstei la care au iesit la pensie.Incepeti cu cei care au iesit la pensie matusalemica varsta de 40 de ani,sau chiar mai mica,dela gradinita.

  2. Bai Bode, bai glumetule sinistru, vad ca tot de prostii te tii, bai agariciule tampit !! Vezi sa nu uiti sa il rechemi in activitate si pe marele colonel rujat de Gheorghitza Muitza, ala e deja recidivist, a zis mai demult ceva de genul ca o sa isi vaxxineze cei 2 plozi ce ii ar ein plus pe acasa mai la Sfantul Asteapta, adica el las aintai altii sa isi faca experimente pe copii lor, dar nu pe ai lui !! Pai, bai Bode, cum sa lasi un asa exemplar in concediu prelungit de 2 ani, de cand cu Plandemia voastra de tot kakatul, cel mai bine e sa fie trimis pe frontul de est, la Iasi, sa sara prin transee pe acolo, ca iepurasul de Paste pe invers !! Ha ha ha 🙂 Dar vezi sa iti mai si ramana si fraieri din astia pe care sa ii folosesti ca si scuturi umane, in caz ca vin rusnacii aia salbatici pe la voi in minister, al o vizita prelungita, ne-anuntata !! ha ha ha 🙂 Bai Bode, cel mai bine e sa iti dai singur un cap in gura, sa iti vina odata mintea la cap, bai tzukalarule de politruk ratat !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger