AcasăNewsPensionarii, distribuitori de fake news

Pensionarii, distribuitori de fake news

Pe internet nu conteaza cat de alb ai parul...

Internautii trecuti de 65 de ani sunt mult mai inclinati sa lanseze informatii false pe Facebook decat utilizatorii tineri, arata un studiu publicat de oamenii de stiinta americani.

Pe internet nu conteaza cat de alb ai parul

Varstnicii au distribuit de aproape sapte ori mai multe articole bazate pe informatii false in comparatie cu persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, spun cercetatorii de la universitatile Princeton si New York, care au analizat informatiile distribuite in timpul campaniei prezidentiale din 2016 din Statele Unite de aproximativ 1.200 de utilizatori Facebook.  Comparand link-urile distribuite de acestia cu mai multe liste cu site-uri de internet despre care se stie ca au publicat informatii false s-a demonstrat ca 8,5% dintre persoane au distribuit cel putin un link de la unul dintre aceste site-uri, toti oameni in varsta. “Un  intreg grup de americani, astazi in varsta de 60 de ani si peste,  s-ar putea sa nu detina competente in media digitala necesare pentru a determina fiabilitatea articolelor intalnite in mediul online”, este una din explicatiile autorilor studiului. Pe de alta parte este vorba si de un bazin electoral al conservatorilor si republicanilor, care spre deosebire de mai tinerii alegatori liberali si democrati, au distribuit mai multe linkuri cunoscute drept purtatoare de fake news. Dar nu e obligatoriu, au adaugat cercetatorii, desi candidatul republican Donald Trump a iesit victorios, situatia putea sa se intample si in cazul in care balanta alegerilor s-ar fi inclinat catre democrata  Hillary Clinton.

author avatar
Andrei Coman
241 afisari

2 COMENTARII

  1. De câte ori sa spun ca cetățenii americani au votat cu Killary. Deci câștigătoare e ea ca vot democratic. Sistemul de vot american e complex și nu înțeleg de ce dacă in Grecia antica poporul alegea direct cu pietricele în SUA votul democratic e supus perversiuni electorilor care decid președinția. Dar asta e sistemul lor iar președinte e Donald. În SUA nici acum nu se împacă lumea cu ideea. E ca în Stan și Bran când reușesc sa adoarmă trebuie sa coboare din tren vin alte alegeri…

    credeți ca tataița aia țin netu.

  2. Or fi pensionarii acuzati , dar azi 12 .01 .2018, la Tv. Realitatea , tov. maior Rares Bogdan iar o da de gard, de cine il asculta din occident chiar il crede . Dar romanii il cunosc ce- i poate pielea. Salariu il ia de la tov. Gusa, care acum vreo 10 ani era un nimeni care racaia sa intre in carti. Pus de rusi sef la ,,lupte” ca sa- l afilieze la reteta Putin. Cum spunea un roman : nea Rares , canta ma la alta masa. Ne umfla rasul de addresarea catre saracu Maries : dome, zica tu ca ia stat in fata gloantelor la ,,revolutie ” . de unde are Maries asta bani ca nu munceste nicari. Sa spuna singur daca are curaj. Sa spuna Roman pEtrica care a fost parasutat la ,, baricada” .Da ce faceti cu alt ,,baricadat” , Codein baiat din Flori ? De ce nea Rares nu il inviti si pe el ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger