Cauta

Pensionarii din Bucuresti pot face, de marti, cereri pentru eliberarea cardului de transport gratuit

Dupa ce in aceasta prima zi a saptamanii au inceput sa fie eliberate, la centrele STB, abonamentele gratuite pentru elevii care invata in Capitala, incepand de marti, 12 februarie, pensionarii care beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun vor putea primi formularele necesare eliberarii abonamentelor de calatorie. Cardul se emite pentru o perioada de 12 luni.

Asadar, Societatea de Transport in comun a comunicat pasii pe care trebuie sa ii parcuga pensionarii din Capitala, care vor sa circule gratuit cu tramvaiele, troleibuzele si autobuzele. In prima faza, „persoanele cu domiciliul in Bucuresti, pensionate la limita de varsta, pot solicita Centrelor de Emitere si Reincarcare Carduri si controlorilor legitimatii calatorie, instructiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar sa le depuna la orice unitate de vanzare (formularul completat insotit de copia talonului de pensie si a actului de identitate). Dupa completarea formularului tip, impreuna cu o copie a talonului de pensie si a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reincarcare Carduri al STB SA”.

Dupa ce vor fi colectate inscrisurile, acestea vor fi trimise de STB la Casa Nationala de Pensii Publice pentru verificare si validare. Odata primita unda verde din partea CNPP, STB va emite cardurile electronice in cauza, care vor ajunge la beneficiari prin posta, la adresa mentionata in documentatie.

Totodata, e important de avut in vedere faptul ca pensionarii care au implinit varsta de 63 de ani – in cazul femeilor si 65 de ani – in cazul barbatilor „pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de calatorie destinat insotitorilor. Astfel (…), persoanele care au domiciliul stabil in Bucuresti si sunt insotitoare ale pensionarilor beneficiaza de gratuitate pentru calatoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce presteaza servicii de transport pe raza Municipiului Bucuresti. Cardurile de transport vor permite doua validari consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, si una pentru insotitorul acestuia. Persoanele insotitoare beneficiaza de aceasta facilitate numai pe durata calatoriei in care insotesc pensionarii detinatori ai unor astfel de carduri”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version