AcasăNewsPensiile vor fi majorate

Pensiile vor fi majorate

Premierul Victor Ponta si ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-au dat luni dimineata o veste buna pesionarilor. Aproximativ 234.000 de pensii vor fi majorate.

Trebuie specificat ca de aceasta majorare vor beneficia persoanele iesite la pensie dupa data de 1 ianuarie 2011. Anuntul a fost facut luni dimineata de catre premier si ministrul Muncii.

„Subiectul conferintei este cel legat de anuntul privind finalizarea unei masuri importante pentru multi romani – aplicarea indicelui de corectie, o aplicare justa a acestuia, pentru toti cei care s-au pensionat dupa 1 ianuarie 2011. Aplicarea justa a indicelui a fost necesara pentru a asigura o corelare mai buna intre castigul salarial avut si pensia obtinuta, pe de alta parte, aplicarea a fost necesara pentru a corecta nedreptatile Guvernului Boc. 234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentari ale punctajelor si, implicit, ale veniturilor. Cresterea medie este de 63 de lei per pensie. Prin acest proces de recalculare, stergem discrepantele care au creat frustrare si umilinta. Pana la sfarsitul lui martie, toti cei 234.000 de pensionari vor primi diferenta de pensie aferenta lunilor noiembrie si decembrie 2013. Efortul bugetar pentru aceasta recalculare este, in 2014, de 23 de milioane de lei „, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

” Am incredere ca experienta politica si de viata pe care o are Rovana Plumb poate asigura functionarea acestei institutii extrem de importante. Dupa ce 3 ani doar s-a taiat, intram in al treilea an in care se da ceva la pensie. Inca sunt foarte mici. La fel va fi si anul 2015. Banii sunt deja in bugetul aprobat de Parlament”, a spus premierul si Victor Ponta.

 

author avatar
Andra Nesu
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger