AcasăNewsPensiile speciale vor fi impozitate. Parlamentarii scapă

Pensiile speciale vor fi impozitate. Parlamentarii scapă

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, iniţiativa legislativă a lui Eugen Teodorovici, prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei, cu 50%.

Aleşii nu vor fi afectaţi, pensiile lor speciale nu ajung la 7000 de lei. Nişte victime,  o pensie special porneşte de la 3.400 de lei, pentru parlamentarii care au avut un mandat şi sare de 10.000 de lei, pentru cei care au avut mai mult de trei mandate. Merită, nu-i aşa ? PNL propusese un prag de impozitare de 5000 de lei, iar USR – 4000 de lei, însă  votul s-a dat însă pentru varianta lui Teodorovici, care prevede pragul de 7.000 de lei pentru impozitare. Această impozitare vizează persoanele care realizează venituri din „pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă”, conform proiectului depus la Senat. De asemenea, senatorii au votat și pentru ca pensiile speciale de peste 7.000 de lei ale șefilor de stat să fie impozitate. Amendamentul a fost înaintat de senatorul UDMR Tanczos Barna. Socoteli ce scuipă în obraz cetăţeanul de rând, nu sunt prea mulţi superbugetari care ridică  bani cu lopata într-o Românie aflată pe ultimele locuri din UE, de la sănătate, învăţământ şi nivel de trai ? Stai să te cruceşti când citeşti că Fostul procuror comunist Gheorghe Bălăşoiu, fost comandat al penitenciarului Colibaşi, este cel mai bine plătit pensionar din România, o bătrâneţe cu  73 890 de lei brut, lunar. Tot pe lună, statul plăteşte în total peste 22 de milioane de euro pentru pensiile speciale. Cu ce sunt justificate aceste pensii, ce merite şi profesionalism au arătat deputaţii şi senatorii ? Zero, în marea majoritate, doar că au un carnet de partid stau  legaţi cu funia de fotoliile Parlamentului  şi nu mai pot de grija românilor care nu sunt buni decât pentru a plăti impozite şi taxe. Se ceartă precum chiorii, dar când vine vorba să semneze propunerile privind pensii speciale se găseşte în secunda doi cvorum. Pensia medie în România este de 1265 lei.

author avatar
Andrei Coman
889 afisari

7 COMENTARII

  1. 2 miliarde de euro se pierd anual pe pensii speciale. 90 % sunt militare.1 miliard se va aconomisi pt cei ca mama si alte necesitati. Cum ar fi echipament militar ,sanatate, infrastructuri.

  2. Câta tâmpenie cu aceste știri. Asta demonstrează ca Comuniștii efectiv desconsidera milioane de romani care au contribuit la pensiile lor. Cum sa te vaiți in presa ca niște politruci ai regimului comunist care nu au contribuit cu măcar 1 LEU la sistemul de pensii bazat pe contributivităte o sa aibă pensii mai mici dar le rămân pensii speciale de minimum 3.000 LEI, când pensia medie a romanilor care au contribuit o viața este de 1.000 lei, Ar trebui ca cei 2,5 milioane de pensionari contributivi la termenul de vârsta sa iasă in strada .

  3. IMPOZITUL PE LUX, PE BOGATIE CAND VA FI SI IN ROMANIA LA NIVEL MEDIU EUROPEAN MACAR DACA NU LA NIVEL MAXIM, DAR REDEVENTA….???
    IN CE TARA DIN LUME EXISTA PENSIONARI AI SISTEMULUI BUGETAR REANGAJATI LA STAT CA SA PRIMEASCA CUMULAT PENSIE SI SALARIU TOT DIN BUGETUL DE STAT. ESTE RO TARA FARA ROST…???

  4. Nu stiu daca ai atinge. Trebuia taxa de solidaritate a pensionarului. Atunci cand media e la 12500 tre sa dai o cota aparte de solidaritate daca o ai maibmare. Cu cat pensia e mai mare de medie taxa creste. Direct prin casa de pensii. Scurt. Si atunci ai bani de acoperire si mariri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger