AcasăNewsPensia medie in Grecia este de 1.600 de euro

Pensia medie in Grecia este de 1.600 de euro

Pensionarii romani au o pensie de 180 de euro, de noua ori mai putin decat grecii

Grecia a fost la un pas de a intra in faliment  din cauza datoriilor dar si a incapacitatii de plata a salariilor bugetarilor si a pensiilor. Grecii au o pensie medie de 1.600 de euro.

Pensionarii romani au o pensie de 180 de euro, de noua ori mai putin decat grecii

Grecii au iesit in strada pentru ca, sustin ei, le-a ajuns cutitul la os si pentru ca nu vor sa li se reduca salarii sau pensile.  Eurostat, institutul de statistica al Uniunii Europene a publicat recent  un raport privind nivelul pensiilor din statele UE.  Luxemburghezii au o pensie medie de aproximativ 3.000 de euro, iar pe locul doi la categoria cei mai fericiti pensionari sunt nimeni altii decat grecii, care incaseaza,, in medie, 1.600 de euro lunar.

Omologii lor francezi obtin 1.100 euro pe luna, spaniolii se multumesc cu 877 de euro, iar pensionarii romani au, oficial, o pensie de 180 de euro , adica putin peste 750 de lei pe luna.

Demisia lui Papandreou

Un purtator de cuvant al Partidului Socialist a declarat ca premierul Giorgios Papandreou isi va da demisia dupa ce va fi anuttat un nou guvern. Candidatii pentru postul de prim-ministru sunt Petros Moliviatis si Loukas Papaimos, urmand ca actualul ministru de Finante, Evangelos Venizelos, sa ramana la conducerea ministerului. Nou Guvern va avea un mandat de doar patru luni, pana se vor organiza alegeri anticipate.

author avatar
Arpad Dobre
1.566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger