AcasăNewsPelerinaj cu scandal la Cernica! Sute de români din toată țara, întorși...

Pelerinaj cu scandal la Cernica! Sute de români din toată țara, întorși din drum de jandarmi

pelerinajPelerinaj cu scandal la Cernica! Sute de români din toată țara, întorși din drum de jandarmi / captură Digi 24

Este hram la Mănăstirea Cernica, unde se află moaștele Sfântului Ierarh Calinic. Primul sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română, în anul 1955, este prăznuit de creștinii ortodocși pe 11 aprilie.

Pelerinajul la Mănăstirea Cernica este însă anulat, deoarece localitatea se află în carantină din 1 aprilie. Creștinii nu sunt lăsați să ajungă la moaște. Aceștia sunt întorși din drum de jandarmii, care nu-i lasă să treacă decât pe localnici.

S-au format cozi uriașe la intrarea în localitatea Cernica din județul Ilfov, coloana de mașini întinzându-se pe aproximativ un kilometru, potrivit Digi 24. Sute de oameni din întreaga țară vor să participe la slujba de Liturghie, organizată cu ocazia hramului Mănăstrii Cernica și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Calinic.

Scandal la hramul mănăstirii Cernica

Pelerinii au sosit cu mașinile personale, dar a putut fi văzut inclusiv un autocar. Mai mulți oameni s-au declarat revoltați că nu sunt lăsați să meargă să se închine la moaștele Sfântului Calinic. Ei spun că nu știau că Cernica e în carantină.

Prefectura Ilfov a anuntat încă de vineri, 10 aprilie, că vor avea loc verificări ale respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități. Au transmis că vor fi vizate chiar regulile privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală în localitățile aflate în carantină, printre care și Cernica.

author avatar
Andreea Vlad