AcasăNewsPELERINAJ SF. PARASCHEVA. Credincioșii au rupt cordonul de jandarmi și se închină...

PELERINAJ SF. PARASCHEVA. Credincioșii au rupt cordonul de jandarmi și se închină la moaște! – GALERIE FOTO și VIDEO

Pelerinaj cu mii de oameni la Iași! Jandarmii au lăsat toți credincioșii să se închide la moaște - GALERIE FOTO și VIDEO / captură video

Autoritățile au cedat! La Iași, deocamdată. Toţi pelerinii din România sunt lăsaţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, deși inițial doar localnicii erau primiți. Pelerinii care nu au buletin de Iași au primit voie de la jandarmi să se roage la moaște.

Astfel, sute de persoane venite din toate colțurile țării s-au așezat la rând pentru a se putea închina la racla Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, după ce cu câteva ceasuri mai devreme au fost tensiuni în curtea Mitropoliei.

Potrivit bzi.ro, miercuri după-amiază, în jur de aproape 3.000 se aflau la coadă ca să se închine. De 6 ori mai mult față de cât au permis autoritățile inițial!

Agitatorii, pregătiți de scandal!

Din informațiile transmise de Poliție, la Iași au ajuns și unii dintre protestatari foarte cunoscuți de la mitingurile din Capitală, care au reușit să „spargă” cordoanele de jandarmi și să pătrundă în curtea bisericii. Oamenii – mulți dintre ei fără măști – s-au certat cu jandarmii care nu i-au lăsat să intre în biserică și să se roage la moaşte.

Pelerinii s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță şi le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică. Din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile locale au vrut ca anul acesta să permită accesul la moaştele Sfintei Parascheva numai locuitorilor oraşului Iaşi.

Slujba de Sfânta Parascheva, în condiții speciale

Slujba de hramul Sfintei Parascheva a avut loc miercuri în Curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, în condiții speciale. În zona pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare au fost amplasate sute de scaune, unde au avut acces pelerinii.

Două ecrane au fost aşezate în stânga şi în dreapta scenei pentru cei care nu au reușit să prindă un loc în spaţiul amenajat. Primăria anunțase anterior că a organizat și două zone de urmărire a slujbei, în Piaţa Unirii şi în Piaţa Palatului Culturii, unde au fost așezate scaune în faţa unor ecrane video amenajate.

Și parcul de lângă Primăria Iași, aflat în fața Catedralei, a fost ocupat de credincioși, care au ascultat slujba din spatele unor garduri de protecție. Din imaginile publicate de bzi.ro, se vede că aceștia respectă distanța fizică și poartă mască de protecție.

În această dimineaţă la ora 6.30 racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată în baldachinul cu flori împodobit în noaptea trecută de către familia Buştei, pentru cel de-al 17-lea an la rând. Credincioşi veniți de pretutindeni se vor putea închina aici la moaştele Sfintei Parascheva, până la ultimul om.

author avatar
Andreea Vlad
648 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aia sunt secte nu au treaba cu credinta ortodoxa. Agitatori meniti sa ponegreasca credinta noastra stramoseasca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger