AcasăNewsPeisaje de mijloc de decembrie, in timpul primaverii. Zapada a dat mari...

Peisaje de mijloc de decembrie, in timpul primaverii. Zapada a dat mari batai de cap turistilor de la munte!

Brasov, Harghita si statiunile montane de pe Valea Prahovei au fost acoperite, sambata, de un strat gros de zapada.

Desi suntem in mijlocul primaverii, localnicii si turistii care au luat cu asalt statiunile montane s-au trezit pusi in fata unor peisaje de mijloc de decembrie.

A nins intens la munte, in ultimele 48 de ore, astfel ca in majoritatea zonelor s-a depus un strat de zapada gros chiar si de 20 de centimetri.

Conform brasovultau.ro, cele mai mari probleme le-au avut turistii care nu au fost pregatiti pentru o asemenea vreme. S-au inregistrat numeroase blocaje in trafic, in special din cauza celor care isi schimbasera deja cauciucurile de iarna. In plus, multi turisti s-au plans ca nu si-au pregatit garderoba pentru asemenea vreme si au fost obligati sa ramana la caldura, in camerele de hotel.

Localnicii, in schimb, nu au avut probleme, acestia precizand ca s-au obisnuit cu schimbarile bruste de temperatura.

Intreaga Romanie a avut parte de un weekend extrem de friguros, cu temperaturi scazute, vant puternic si precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare. Asta dupa ce vineri s-au inregistrat temperaturi excesiv de mari din cauza unui curent de aer cald ce a venit dinspre Desertul Sahara si a traversat rapid tara noastra.

Meteorologii ne aduc vesti bune, de luni vremea incepand sa se incalzeasca, treptat, in intreaga tara.

sursa foto: brasovultau.ro

author avatar
Cristi Ionita
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger