AcasăNewsPeisaj de poveste pe Transalpina. Zăpadă, la mijloc de octombrie - VIDEO

Peisaj de poveste pe Transalpina. Zăpadă, la mijloc de octombrie – VIDEO

(sursa foto: captură video pressalert)

Cea mai înaltă șosea din România a fost acoperită de un strat de zăpadă, iar imaginile sunt desprinse parcă dintr-un tablou de poveste.

Chiar dacă o simplă privire în calendar, la data la care ne aflăm, 17 octombrie, ne trimite cu gândul la toamnă, pe Transalpina s-a instalat deja peisajul de iarnă. Conform stiri.tvr.ro, în zona înaltă a Transalpinei temperaturile au devenit negative, pe durata nopții, ceea ce a făcut ca precipitațiile să se transforme în ninsoare.

Astfel că după ce a nins peste noapte, deja sâmbătă dimineață se putea vedea stratul de nea depus pe DN 67 C – Transalpina, în județul Gorj.  E drept că prima ninsoare din acest sezon pe Transalpina a căzut încă de la finele lunii septembrie. DETALII AICI.

Restricții de circulație

De altfel, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat, recent, cu referire la traficul rutier pe drumurile montane DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), că începând de marți, 20 octombrie, ”circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează:

– DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada );

– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat)”.

Măsura se ia tocmai din considerente ce țin de vreme. ”Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, au anunțat oficialii CNAIR.

235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger