AcasăNewsPeisaj de iarnă: dictator călare

Peisaj de iarnă: dictator călare

?????????????????????????????????????????16????(??????=????)

Nimeni altul decât satrapul de la Phenian, Kim Jong Un. Propaganda nord-coreeană a difuzat din nou fotografii idilic-misterioase cu tovarăşul călărind un cal alb în zăpadă pe un munte sacru. O punere în scenă simbolică care prevesteşte de  obicei un anunţ politic major.

Cu cizme lăcuite şi îmbrăcat cu un impermeabil cu guler de blană, similar cu cel pe care l-a purtat recent la inaugurarea unui uriaş şantier pentru un nou oraş, Kim Jong Un a fost fotografiat în fruntea unui grup de călăreţi într-o pădure înzăpezită în apropiere de Muntele Paektu. Printre cei din grup poate fi recunoscută şi soţia sa, Ri Sol Ju, ofiţeri militari de rang înalt. Apariţia cetei de călăreţi ar avea ca scop insuflarea unui „spirit revoluţionar” în popor, explică agenţia oficială de presă KCNA. Simbolismul muntelui constă în faptul că este locul în care propaganda de partid plasează naşterea tatălui lui Kim Jong Un,

 

Kim Jong Il, fiul şi succesorul fondatorului regimului, Kim Ir-sen, într-o tabără secretă a trupelor de gherilă pe care tatăl său le comanda împotriva ocupantului japonez. Însă teză este contestată de istorici, care consideră că Kim Jong Il s-a născut în satul siberian Viaţkoie, la 16 februarie 1941, un an înainte de data avansată de Phenian. În orice caz, Kim Jong Un s-a deplasat la mai multe locuri istorice, printre care pe vârful Muntelui Paektu, potrivit KCNA, care adaugă faptul că el a lăsat „o urmă sacră în aceste locuri de lupte revoluţionare” în „zăpada neprihănită înaltă până la genunchi”. În traducere, delir ideologic.

author avatar
Andrei Coman
484 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger