AcasăNewsPeisaj ca-n toiul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paște! Unde...

Peisaj ca-n toiul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paște! Unde ninge abundent! Au intervenit utilajele de deszăpezire – FOTO/VIDEO

Peisaj ca-n toiul iernii, cu doar câteva zile înainte de Paște! Unde ninge abundent! Au intervenit utilajele de deszăpezire - FOTO/VIDEO (sursa foto: captură video)

Oricât ar părea de greu de crezut, dat fiind faptul că am trecut de mijlocul lui aprilie, a doua lună de primăvară calendaristică, și mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale ortodoxe, în unele locuri din țară pare că iarna nu vrea să se dea dusă din peisaj.

Așa că nici vorbă de soare și temperaturi primăvăratice. Peisajul e mai degrabă specific sezonului rece, nelipsind, în unele zone, ninsorile. Ca urmare, au ieșit pe teren utilajele de deszăpezire.

În dimineața zilei de marți, 19 aprilie, de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova s-a anunțat, via Facebook, faptul că „ninge abundent în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea”.

Ca urmare, au ieșit pe teren utilajele care sunt folosite, de obicei, în sezonul de iarnă, când se face deszăpezirea carosabilului. „Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță”, dau asigurări cei de la (DRDP) Craiova.

Imagini surprinse pe DN 67C

Aceștia au și postat o înregistrare video cu imagini surprinse pe DN 67C și pe DN 7A, cu intervenția utilajelor de deszăpezire. Așa se poate vedea și peisajul desprins, parcă, dintr-o poveste de iarnă, nu dintr-o zi din ultima decadă a lunii aprilie.

Șoferii, sfătuiți să nu plece la drum cu autovehiculele neechipate de iarnă

Totodată, în acest context, șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum fără să aibă autovehiculele echipate de iarnă.

(sursa foto: antena3.ro)

Nu sunt singurele zone unde a nins recent. La Rânca, în județul Gorj, drumarii au intervenit cu utilaje și material antiderapant, potrivit antena3.ro, la fel și în Voineasa, în zona înaltă a județului Vâlcea, unde ninge de noaptea trecută.

(sursa foto: antena3.ro)

De nins a nins și în comuna argeșeană Brădet, unde localnicii s-au trezit, marți dimineață, cu zăpadă în curți, conform aceleiași surse.

Informare meteo de la ANM, valabilă până miercuri dimineață

De altfel, marți e în vigoare o informare meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Mesajul meteorologilor a fost emis încă de luni și e valabil pentru intervalul 18 aprilie, ora 10 – 20 aprilie, ora 10.

În acest răstimp, spun meteorologii, „vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă”.

Conform ANM, la munte va ninge temporar și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. „Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării”, potrivit meteorologilor.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger