AcasăNewsPedepse drastice in Codul penal: Inchisoare pe viata pentru ucigasi si violatorii...

Pedepse drastice in Codul penal: Inchisoare pe viata pentru ucigasi si violatorii de copii

Codul Penal ar putea fi modificat, iar pedepsele prevazute de lege in cazul celor gasiti vinovati de omor sau de viol asupra unor copii ar ajunge la inchisoare pe viata.

Schimbarile aduse Codului Penal ar putea insemna ca ucigasii ar putea primi de la 12 la 25 de ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. Cazurile de omor calificat si omor deosebit de grav, ar putea fi pedepsite cu inchisoarea pe viata, fara posibilitatea ca vinovatii sa beneficieze de reducerea pedepsei, potrivit cugetliber.ro.  De asemenea, pedepsele pentru viol ar putea creste pana la inchisoare de la 10 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. In cazul violurilor asupra unor copii, respectiv a unor minori care anu au implinit inca 15 ani, autorii ar putea primi detentie pe viata.

Senatorii Vasile Nistor, Ioan Ghise, Serban Radulescu si Mircea Banias, initiatorii proiectului de modificare a Codului Penal, cer cresterea pedepselor in aceste situatii grave. „Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propunem ridicarea graduala a maximului pedepselor pentru cele mai grave infractiuni impotriva persoanei, pana la detentiunea pe viata fara posibilitatea reducerii pe durata executarii pedepsei”, spun acestia.Propunerea pentru modificarea Codului Penal este inregistrata la Camera Deputatilor, care este si forul decizional.

author avatar
eNational
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger