AcasăNewsPedelistul Mihai Voicu, acuzat de tepe de sute de mii de euro

Pedelistul Mihai Voicu, acuzat de tepe de sute de mii de euro

Victimele lui Voicu au cerut ajutorul politistilor pentru a-si recupera obiecte ramase in galerie

Fostul consilier general Mihai Voicu a pus pe picioare o afacere pe cat de profitabila, pe atat de ilegala, de pe urma caruia a scos sute de mii de euro: galeria de arta Ana.

Victimele lui Voicu au cerut ajutorul politistilor pentru a-si recupera obiecte ramase in galerie

Se ia una bucata firma care ulterior va fi trecuta pe numele unui muritor de rand, se strang sute de opere de arta care se vand rapid, la preturi mai mici si se baga banii in buzunar – aceasta este reteta la care a apelat fostul consilier general Mihai Voicu pentru a face un ban gramada, fara prea mare efort.

Argintaria clientei Rodica Ionescu a fost vanduta, iar clienta a ramas cu buza umflata

Pedelistul care a facut legea in Consiliul General al Capitalei este acuzat de zeci de colectionari ca a vandut opere de arta de sute de mii de euro, fara a le inapoia proprietarilor vreun leu.

Pagube uriase

Unul dintre clientii Galeriei Ana asteapta si acum banii pe un tablou de Theodor Aman

Reporterii „National”, care au dezvaluit recent ca Galeria Ana de pe str. Ermil Pangrati nr. 25 a intrat in vizorul Politiei, pentru inselaciuni, au descoperit ca firma pedelistului a facut nu una, nu doua, ci… zeci de victime. Printre persoanele care au depus plangere impotriva lui Mihai Voicu si a sotiei acestuia, Ana, se afla si colectionara Rodica Ionescu, in varsta de 88 de ani. Femeia a lasat la Galeria Ana zeci de obiecte din argint, evaluate de specialisti la peste 100.000 de euro. Dupa ce a aflat ca obiectele i-au fost vandute, octogenara s-a prezentat sa-si ridice banii. Insa, surpriza! Angajata galeriei, Cornelia Udrea, a ridicat din umeri, spunand ca nu mai are niciun leu.

Escrocherii cu repetitie

La fel au patit zeci de colectionari, printre acestia numarandu-se M.P., care are de recuperat 14.000 de euro, I.F, caruia i-au fost vandute obiecte de arta in valoare de 35.000 de euro, Dumitru P., care incearca sa recupereze aproape 20.000 de euro si Daniel V., care a mers zilele trecute cu Politia, pentru a recupera un tablou de Theodor Aman, in valoare de 100.000 de euro. Si totusi, Politia este legata de maini si de picioare in acest caz. A inregistrat plangerile victimelor, a demarat anchete, insa rezultatul pare previzibil. Asta deoarece fostul consilier Mihai Voicu, cel care a incasat banii, a cesionat partile sociale din cadrul firmei…angajatei sale. In mod bizar, pana acum, anchetatorii nu au pus cap la cap toate plangerile, pentru a demonstra ca totul este, de fapt, o escrocherie bine pusa la punct, dirijata cu maiestrie de fostul consilier general.

author avatar
Dan Bratu
1.289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger