AcasăNewsPe unde vede Ponta granita dintre Romania si Moldova

Pe unde vede Ponta granita dintre Romania si Moldova

Victor Ponta

Ministrul ungar de Externe, Zsolt Nemeth, l-a avertizat pe Victor Ponta asupra „noilor politici periculoase” ale Guvernului roman cu privire la minoritati. Zsolt Nemeth a apreciat drept periculoase masurile proaspatului guvern condus de Victor Ponta.

„Pericolul” politicilor noului guvern

Victor Ponta are liber la granita „simbolica” intre Romania si Republica Moldova

„Incriminate” sunt problemele  referitoare la legea privind dreptul de vot si legea minoritatilor (care nu prevede capitolul autonomiei culturale), precum si cele privind Facultatea de Medicina de la Targu-Mures (de a impiedica deschiderea unei sectii maghiare).  Nemeth a tinut si sa sublinieze ca „este inca posibila evitarea pericolului si Guvernul ungar are vointa politica sa faca acest lucru”. Probabil ca sa se lamureasca „pericolul”,  Ministerul roman de Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes, dar acesta era ocupat cu sustinerea unui candidat la Primaria Targu-Mures si nu era disponibil.

Granita simbolica intre Romania si Moldova

Premierul Victor Ponta a lasat Ministerul de Externe sa rezolve „incidentul” cu Ungaria si s-a orientat spre Moldova, declarand ca Romania va continua sa sprijine Republica Moldova in procesul de integrare europeana, pentru ca integrarea ar reprezenta o oportunitate ca „granita care a divizat doua secole cele doua tari sa devina una simbolica”. Declaratia a fost inclusa intr-un mesaj transmis cu ocazia comemorarii, la Chisinau, a 200 de ani de la anexarea jumatatii estice a Moldovei de catre Imperiul Tarist. Directorul Institutului pentru Probleme de Globalizare din Rusia, Mihail Deleaghin,  expert pentru Moldova, a declarat, suspect de sec, pentru „Nezavisimaia Gazeta”, ca ”deciziile cu privire la Moldova de acum incolo vor fi luate la Bucuresti”!

author avatar
Adina Mutar
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger