AcasăNews„Pe ultima sută de metri”. Când se va circula pe Pasajul Olteniței

„Pe ultima sută de metri”. Când se va circula pe Pasajul Olteniței

sursa foto: captură video youtube Ionut Ivasca

Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat duminică faptul că pasajului Olteniţei va fi gata în două săptămâni. Adică înainte de 1 mai.

„Pasajul Olteniței, gata în două săptămâni” – anunță Asociaţia Pro Infrastructură, într-un mesaj transmis pe Facebook în seara zilei de duminică, 9 aprilie.

Șoferii primesc, așadar, vești bune, cu privire la momentul în care s-ar putea circula pe acest pasaj. „Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 Mai!”, transmite sursa citată.

Pro Infrastructură: Din păcate, vecinul de la Berceni nu va fi terminat luna asta

Nu la fel de optimiste sunt veștile în privința pasajului Berceni. „Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbașu). Totuși, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa și de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie.

Împreună, cele două girații suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură.

După ce va fi gata și Autostrada A0 între DN6 și DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulți ani de chin, înjurături și accidente”, transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Cu detalii recente despre pasajul Berceni ieșise, în cursul săptămânii trecute, respectiv miercuri, ieșise secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu.

Acesta a listat ce anume lucrări au fost finalizate, dar și ce lucrări se mai execută. „Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului”, a scris Scrioșteanu, în 5 aprilie.

author avatar
Andrei Coman
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger