AcasăNewsPe Transalpina a venit iarna. Prima zăpadă din acest sezon

Pe Transalpina a venit iarna. Prima zăpadă din acest sezon

După vremea de vară care s-a simțit în toată țara, iată că, vremea a schimbat foaia și primii fulgi de zăpadă au căzut pe cea mai înaltă șosea a țării, pe Transalpina.

Sâmbătă după-amiază temperatura a scăzut brusc în această zonă, iar primii fulgi de zăpadă au albit șoseaua.

Ploaia s-a transformat în lapoviţă şi chiar în ninsoare pe alocuri.

În scurt timp, pe asfalt s-a format un strat alb, care nu le-a făcut probleme şoferilor, chiar dacă maşinile nu erau echipate pentru iarnă.

Zăpadă pe cea mai înaltă șosea din România

Temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, duminică, pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, unde a nins, în zona kilometrilor 34-37.
Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, străbate patru județe –Alba, Vâlcea, Sibiu, Gorj. Traversează Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Drumarii îi sfătuiesc pe șoferii care au urcat pe Transalpina cu autovehiculele neechipate de iarnă sa rămână opriți pe marginea părții carosabile până când condițiile meteo permit reluarea călătoriei.
Marea finală a Campionatului Național de Drift

Reamintim că în perioada 26-27 septembrie se desfășoară marea finală a Campionatului Național de Drift din 2020 în zona Pasul Urdele, cel mai înalt punct rutier al României, la 2145 de metri.
Duminică, 27 septembrie 2020, se închide circulația rutieră pe Transalpina (DN67C), între km 38+500 – km 41+500, în vederea desfășurării „Campionatului Național de Drift – Etapa a IV-a”, între orele: 08:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00

Pentru asigurarea traficului rutier în condiții de siguranță și protejarea participanților la competiție, circulația rutieră se va desfășura cu sprijinul echipajelor din cadrul Poliției Rutiere.

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.017 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger