AcasăNewsPe repede-înainte! S-a decis când va începe România să-i instruiască pe piloții...

Pe repede-înainte! S-a decis când va începe România să-i instruiască pe piloții ucraineni pe avioane F-16

F16România cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea să cumpere avioane care au 40 de ani vechime

România va începe să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, posibil începând de luna viitoare. Pregătirile includ o solicitare din partea României pentru un simulator de zbor F-16 de la producătorul avionului, Lockheed Martin.

O bază aeriană din România, care deocamdată nu a fost anunţată public, a fost desemnată pentru instruire.

România are 10 instructori calificaţi

România are zece instructori calificaţi care au efectuat peste 2.000 de ore de zbor cu acest avion. Durata antrenamentelor urmează să fie stabilită, dar ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat marți că speră că vor exista rezultate în termen de șase luni.

Cele 17 avioane F-16 au fost cumpărate în două tranșe din Portugalia și au fost modernizate cu ajutorul SUA, iar tot pachetul a costat România circa 628 de milioane de euro, inclusiv pregătirea personalului.

Trei sau patru aeronave din actuala escadrilă de avioane F-16 a României ar putea fi folosite la un moment dat în misiunea de antrenament.

author avatar
Andreea Vlad
489 afisari

16 COMENTARII

  1. „România are zece instructori calificaţi care au efectuat peste 2.000 de ore de zbor cu acest avion”>>>>CUM E POSIBIL SA FIE CEI 10INSTRUCTORI DIN ROMANIA SINGURII CAINI SCURTI DE COADA DIN CELE 31DE TARI NATO???>>>NOI DE ABIA ACUM VEDEM CE ESTE F16…..ALTII AU 50DE ANI VECHIME >>>>>USA,UK,CANADA,ITALIA,NORVEGIA,UK,PORT,SPANIA,GERMANIA….. AU SIMULATOARE,SERVICE,TOT

    • Ha ha ha. Pai pilotii romani de f16 au terminat doar modulul 1 adica stiu sa decoleze si sa aterizeze.

  2. „USA,UK,CANADA,ITALIA,NORVEGIA,UK,PORT,SPANIA,GERMANIA….. AU SIMULATOARE,SERVICE,TOT”
    Pai chestia e ca aia nu sunt prosti ca romanii sa puna botul la minciuni si sa-i instruiasca pe racketi.

      • TOT RAZBOIUL ASTA ESTE VISUL LUI ZBYGNIEW BRZEZINSKI…..>>>SA-I SCOLEASCA POLONIA PE PILOTI

          • POLONEZII LA FEL AU PATIT IN RAZBOIUL CU HITLER….AU ZBURAT PE AVIOANE BRITANICE SI DUPA RAZBOI AU AJUNS SCLAVI LA URSS….ANGLIA LE-A TRAS TZEAPA LA YALTA

  3. Sa vezi hypersonice si rachete cu zircon spre RO poate ne salve asa Rusii si pe noi de Diavolul drogat si homalau

  4. Cum sa instruiesti un contingent de piloti ucrainieni cind in tara ta, ai tai, instructorii- piloti nu au nici 200 ore de zbor ??! Daca unul ca Budai a ajuns ministru, de ce si aici, la aviatie nu !

  5. Sint cam dilibai slavii pe tehnica Otan se cam uita ca baba in calendar… Va dati seama cam in cati ani o sa reuseasca sa invete sa scape de o racheta urmaritoare prin luping 9G sau atac coordonat la sol-aer cam 5 ani iti trebe si pana ce faci scoala egal cu 6.Nivelul de minte putina slava mai ia dublu ca sa prinda rutina egal cu 12 ani. Cam in 12 ani Ucraina o sa aibe f 16 taman bine ca noi trecem la f35 si le vindem efurile lor.
    Slava 2035!

  6. O sa ii instruiasca pe ukro-na-zistii aia betivani de o sa are toate ogoarele patriei, si a coloniei esuate multilateral dezvoltate !! Da, bai, si o sa bombardeze din greseala palatul sparlamentului din Bukale in loc de cel din Maskva !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca se poate, iar cand o sa vina primele zirkon-uri de la rusnacii aia salbatici, marele jeneral de karton ghipsat ciukanezul maidanez o sa stea cu dejetul in koor ca si acum, adica o sa makane ceva, si va sta ascuns in bunkarul lui personal tot timpul !! Ha ha ha 🙂 Pentru restul, scapa numai care poate !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger