AcasăNewsPe langa autonomie, Tokes vrea si scuze de la romani

Pe langa autonomie, Tokes vrea si scuze de la romani

Gura lui Laszlo Tokes vorbeste fara el

Spre deosebire de austriecii, care traiesc bine mersi si fara Imperiul austro-ungar, maghiarii au ramas impotmoliti in halta istorica Trianon.

Gura lui Laszlo Tokes vorbeste fara el

De aici convingerea ca nu pot respira normal fara autonomie teritoriala pe criterii entice, solicitare cel putin deplasata in contextul unificarii europene. Cum la fel de deplasat a fost Laszlo Tokes, controversatul pastor reformat care pofteste acum negocierii purtate cu romanii in calitatea de “natiune cu natiune, nu majoritate cu minoritate” si iertare ceruta de “partea romana” pentru “pacatele suferite de maghiari in epocile post-Trianon si post-comunism”.

Tokes cere si “drepturi” in locul “terenului” pierdut de maghiari la destramarea Imperiului, “inclusiv autodeterminare limitata si orice forma de autonomie la nivelul Transilvaniei, in Partium si in Tinutul Secuiesc”. Ca dovada ca balta iredentista are mult peste, premierul ungar Viktor Orban sustine si el ca actuala criza economico-financiara va duce la  “renasterea natiunilor”, context din care ar putea rezulta si “unificarea natiunii maghiare”.

author avatar
Simona Badulescu
305 afisari

2 COMENTARII

  1. MDA!
    POATE SE DUCE SI IN LOCALITATILE IP TRASNEA SI MOISEI DIN NORDUL TARII SI LE CERE SI CELOR DE ACOLO URMASI AI ROMANILOR MASACRATI DE UNGURI IN ANII 40 ASA CEVA…..NU?

  2. pentru tipi ca astia as folosi modelul din norvegia, i-as executa fara nici un resentiment.Iertare ca va mai suportam!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger