AcasăNewsPe fondul avertizarilor meteo, Firea propune incheierea cursurilor mai devreme in Capitala

Pe fondul avertizarilor meteo, Firea propune incheierea cursurilor mai devreme in Capitala

Avand in vedere prognozele transmise de catre meteorologi, prin care se anunta averse si vant cu aspect de vijelie si in Bucuresti, la Primaria Capitalei s-a tinut, de la primele ore ale zilei, un Comandament de vreme rea, in care s-au stabilit masuri de luat in asteptarea unui episod cu vreme rea.

UPDATE: „Urmare a atentionarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru data de 20 septembrie 2017, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a informat ca „unitatile de invatamant din Municipiul Bucuresti vor lua toate masurile necesare in vederea asigurarii securitatii si sigurantei elevilor si a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs si a pauzelor, astfel incat cursurile sa se termine pana la ora 17:00”.”, au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei.

In primul rand, edilul a avut in vedere scolile cu program de dupa-amiaza. In acest sens, Firea a propus ca la ora 17 sa se incheie cursurile, astfel incat elevii si liceenii sa aiba timp sa ajunga acasa pana sa inceapa sa se strice vremea, adica pana la ora 20. „De la ora 17 ar fi mai intelept sa se inceapa incheierea cursurilor”, a opinat Firea.

Edilul Capitalei a adresat, in acest sens, si o „rugaminte” locuitorilor Bucurestiului – si anume sa evite sa iasa din case odata ce se va lasa seara, iar vremea se va inrautati, conform prognozelor. „Daca in aceasta seara nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana acasa, pentru ca dupa ora 20 vor incepe aceste fenomene meteo extreme (…) si este bine sa ne protejam chiar daca institutiile statului iau toate masurile in aceste situatii”, suna apelul adresat de Gabriela Firea.

Cititi si: Se anunta COD GALBEN de vreme rea in Capitala. Intervalul critic

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger