AcasăNewsPe cine va pune Iohannis presedinte la PSD

Pe cine va pune Iohannis presedinte la PSD

Presedintele nu renunta la planul de a distruge PSD

La prima vedere, suna straniu ca Iohannis sa numeasca presedintele vreunui partid. Exceptie face PNL, partidul care-l sustine, dar acolo este o situatie speciala. Degeaba au incercat liberalii sa dea alegerii lui Ludovic Orban o aura de independenta fata de Cotroceni, toata lumea stie ca la mijloc a fost mana lui Klaus Iohannis. Iar peste vointa acestuia nu se poate trece. Suna straniu, spuneam, dar daca priviti mai in profunzime veti vedea ca sasului mecanic nu-i este indiferent cine se afla la carma partidelor care conteaza.

Presedintele nu renunta la planul de a distruge <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Prima parte a planului de distrugere a PSD i-a reusit lui Iohannis. Condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, Liviu Dragnea a ajuns la punctul mort, de unde nu mai are cum sa mai prezinte vreun pericol pentru Cotroceni. Si, in egala masura, nu mai are cum sa-si revina politic, asa ca zona de liniste este asigurata. Acum, aceluiasi Iohannis nu ii mai ramane decat sa fie atent la jocurile ce se fac pentru alegerea noului presedinte, jocuri pe care le-ar vrea controlate la maximum.

Cine este omul?

Nu e cazul sa va imaginati ca Iohannis va pune mana pe telefon si ii va spune Vioricai Dancila ca, in locul lui Dragnea, l-ar vrea presedinte pe ala sau pe celalalt. Asa ceva nici in bancurile proaste nu exista. Are insa la dispozitie un intreg sistem prin care poate dirija lucrurile in asa fel incat sa se ajunga macar in imediata vecinatate a omului dorit.

Viorica Dancila convine Cotroceniului pentru ca nu reprezinta un pericol la alegerile prezidentiale

Sau ca cel vizat sa ajunga cat mai aproape de scaunul de presedinte. Exista un asemenea om? Cred ca da, din moment ce din PSD vin informatii potrivit carora la masa tratativelor trebuie sa se aseze nu cei care l-au sustinut pe Liviu Dragnea si cei care nu l-au mai vrut, ci tabara care are legaturi cu statul subteran, fata in fata cu cea care lupta pentru evacuarea din partid a infiltratilor sistemului.

Oala cu miere

Daca premierul Viorica Dancila va ramane in continuare presedintele PSD si dupa alegerile din partid, nu inseamna ca ar fi avut vreo legatura cu statul subteran, la viata ei. Sa nu fim absurzi si sa mergem cu teoria conspiratiei pana acolo. S-ar putea sa fie chiar omul potrivit pentru conducerea PSD, dar pentru asta trebuie sa urmeze un singur drum. Sa puna mana pe bisturiu si sa faca chirurgie, nu sa distribuie suplimente alimentare pentru revigorarea acestuia, dupa cum spunea Adrian Nastase.

Victor Ponta urmareste acapararea PSD

Sigur ca social-democratilor nu le place cand le spui lucrurile astea, dar trebuie sa-si asume raspunderea si sa accepte ca, in buna masura, infectarea partidului le apartine. Singuri si-au bagat in casa agramatii, taratorii de diplome obtinute la facultati de la periferia sistemului de educatie sau dupa studii facute la distanta. Singuri si-au adus de acasa rudele sarace, de parca PSD era oala cu miere de la care se primeste pomana. Si tot singuri, cum scriam si ieri,  si-au strecurat prin cancelarii cumetriile care au inteles ca PSD este un mod de a face bani si nimic mai mult.

O ranga-n dinti

Cati dintre cei care s-au ingramadit la usa partidului, dupa disparitia lui Dragnea din peisajul politic, sunt curati ca lacrima? Intr-un fel sau altul, fiecare are o tinichea mai mare sau mai mica legata de coada. Numai buni de agatat si de santajat, la un moment dat, de catre cine trebuie. Nu se va face nimic cu ei in momentul de fata, sunt in studiu. De exemplu, odata facuta o alianta pentru majoritate in Parlament, cu Pro Romania, Victor Ponta ar fi numai bun sa acapareze PSD in timp, dupa care sa ne trezim cu propunerea lui George Maior ca prim-ministru. V-ar mira? Spre deosebire de Liviu Dragnea, Ponta nu se va sfii sa dea o ranga in dinti cand trebuie, ca sa-si atinga scopurile.

Patriotismul unsuros al gusatilor

Sunt o sumedenie de musterii care-si doresc conducerea PSD din motive pe care nu le vor declara niciodata. Acum nu se pot misca in voie, e prea devreme. Nu le dau numele, de unii mi-e sila cand le vad patriotismul cum li se scurge de sub gusa capatata de cand fac politica, pe altii ii detest pentru jocurile mizerabile de culise facute pentru a ajunge cat mai sus, indiferent pe cate cadavre ar calca si cui ar apartine. Santajabili fiind, sunt cei mai nimeriti ca, in timp, sa ajunga la varful partidului cu ajutorul sistemului. Iar aici, odata ajunsi, ar termina si partea a doua a planului lui Iohannis. Ar aduce PSD la nivelul unui partid de cel mult 20-22 la suta, care sa nu mai faca nimanui probleme. E ca si cum Iohannis i-ar fi luat cu mana lui si i-ar fi pus in fruntea PSD.

author avatar
Valentin Boeru
4.127 afisari

7 COMENTARII

    • O parere de fost si actual militian!Sa mai faci asemenea comentarii cind 9 Milioane de cetateni iti spun ca esti beat, mergi si te culca!Dar el, Boeru, nu poate, ca trebuie sa cistige de-un covrig!

  1. Sa afle toti romanii . Cele doua ziare care accepta comentarii fara sa te logezi pe facebook , National si Cotidianul sunt asaltate de romani cu comentarii anticomuniste iar cenzura efectiv comunica ca site nu este accesibil . Doua fituici care dupa alegerile parlamentare trebuie sa dispara, au calitataea de ziar de metrou.

  2. Foarte bine punctat, dar pesedeii gusati cites „filtrat” de catre consilierii lor, stii prea bine! oare, cati vor citi, si daca vor citi vor intelege cum gandesti?! e ca la loto-prono din nefericire.

  3. Pacat de talent si de intuitie, d-le Boeru. PSD nu citeste analize care-i demonstreaza cat e de subred. Este prea orgolios.

  4. penreu Iohanis, eu va propun sa redeschideti Dosarul Colectiv, daca l-ati arestat pe Dragnea, ca a dat de munca la doua femei ca sa traiasca si ele, atunci acolo sunt vreo 64 de crime, au murit 64 de tineri, ia vedeti dragi magistrati, dar sa puneti mintea la treaba sa nu spewrati ca cinevaul de neamt va va apara. I-a deranjati-va putin si munciti , cine a facut acele crime si de ce, ca a venit Guvernul meu, care n-a facut nimic. Vreti sa va desfienteze sectia de tragere la raspundere a magistratilor, pai voi sunteti Dumnezei, voi sunteti mai hoti ca aia pe care ii anchetati,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger