AcasăNewsPe cine imbogateste vremea extrema

Pe cine imbogateste vremea extrema

Chinezii confectioneaza la greu produse de vreme extrema pentru europeni

Specialistii chinezi au facut o ampla analiza asupra impactului pe care il are vremea  extrema asupra economiei.

Chinezii confectioneaza la greu produse de vreme extrema pentru europeni

Temperaturile sub zero, ninsorile abundente, care au acoperit localitati intregi, vor crea o criza a alimentelor pe termen lung.

Benefica pentru  concernele alimentare

Iarna grea paralizeaza transporturile si-i imbogateste pe cei din industria alimentara

Expertii de la Centrul Meteorologic Chinez (CMA) au ajuns la concluzia ca iarna extrema cu care se confrunta Asia si Europa este bulgarele care se va abate ca un tavalug asupra economiei europene, deja aflata in criza. Fara masuri urgente de a interzice marirea preturilor la alimentele de baza, concernele din industria alimentara vor da tunuri dupa tunuri. Vor da vina pentru cresterea preturilor pe paralizarea transporturilor de toate tipurile si cresterea pretului la combustibil. Impactul cel mai puternic pe care il are iarna grea prin care trecem este asupra pretului global la alimente, care deja a crescut anul trecut cu 60-80 de procente, mult peste puterea de cumparare a consumatorilor obisnuiti, adica a populatiei.

Tunuri in domeniul energiei

Consumarea rezervelor de energie si necesitatea sporita de alimentare cu gaze si energie electrica sunt alte puncte vulnerabile. Expertii chinezi considera ca in domeniul energiei se vor semna contracte foarte valoroase pentru marii furnizori, care vor putea sa impuna preturi mari. Meteorologii spun ca si in urmatoarea saptamana, conditiile vremii vor fi extreme, cu temperaturi mult sub zero si caderi masive de zapada. Dupa care vin inundatiile. Daca zapada este buna pentru agricultura, inundatiile fac sa putrezeasca semintele puse de cu toamna, periclitand prima recolta, ceea ce va duce la o penurie de legume, grau, orz etc si la o marire necontrolata a preturilor.  Alta industrie profitabila pe vreme rea e cea a confectiilor si incaltamintei. Zhu Dingzhen, inginer CMA, este de parere ca iernile blande din ultimii ani au determinat multe companii de sa renunte la produsele care protejeaza impotriva conditiilor extreme. Cei mai mari pierzatori sunt cei din aviatie, companiile inregistrand sute, mii de zboruri anulate din cauza vremii. De aceea China a invadat pietele cu produse de iarna grea XXXXL (ca asa li se par ca sunt europenii) si semneaza numai contracte profitabile in domeniul energiei!

author avatar
Adina Mutar
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger