AcasăNewsPe ce vrea să cheltuie Nicuşor Dan cele 7 miliarde de euro...

Pe ce vrea să cheltuie Nicuşor Dan cele 7 miliarde de euro pe care le-a cerut de la Uniunea Europeană

danPe ce vrea să cheltuie Nicuşor Dan cele 7 miliarde de euro pe care le-a cerut de la Uniunea Europeană

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, intenţionează să facă investiţii în Bucureşti cu bani de la Uniunea Europeană.

Primăria a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte privind dezvoltarea mobilităţii, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială care însumează 7 miliarde de euro şi care pot fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

O să vorbim azi de proiectele pe care Primăria Municipiului Bucureşti le-a propus către PNRR, e vorba de investiţii majore care nu au fost făcute în Bucureşti în ultimii 30 de ani în domenii cheie – mobilitate, adică trafic rutier, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială.

Este o oportunitate extraordinară pentru Bucureşti să se dezvolte prin PNRR. Sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocări substanţiale pentru Bucureşti.

Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro. Mi-aş dori cât mai multe dintre ele să fie finanţate prin acest mecanism PNRR”, a declarat Nicuşor Dan.

1 miliard de euro pentru sistemul de termoficare

Nicuşor Dan a adăugat că aproximativ un miliard de euro ar urma să fie direcţionaţi spre sistemul de termoficare.

Potrivit primarului general, banii propuşi pentru termoficare se referă la digitalizarea sistemului de termoficare, fiind vorba atât de reţeaua de transport şi distribuţie, cât şi de contorizarea inteligentă la beneficiari.

Avem un set de proiecte propuse pentru protecţia mediului, care însumează 900 de milioane de euro.

Cel mai mare proiect se numeşte ‘Plămâni verzi pentru Bucureşti’ şi vizează amenajarea multor spaţii verzi, care în momentul de faţă sunt introduse în PUG ca spaţii verzi, dar care nu sunt amenajate şi, de asemenea, plantări de arbori.

În cadrul acestui proiect sunt şi locuri pe care bucureştenii le aşteaptă de mult să fie amenajate, cum este Parcul Natural Văcăreşti, Lacul Morii sau salba de lacuri din nordul Bucureştiului”, a zis Nicuşor Dan.

Un alt proiect la care s-a referit primarul general se intitulează „Dâmboviţa, axă creativă a oraşului”, care presupune amenajarea râului, de la Lacul Morii până la Biblioteca Naţională, şi crearea unor facilităţi academice de IT şi tehnologie.

 

author avatar
Andrei Ștefan
361 afisari

2 COMENTARII

  1. nare cum ca nul duce mintea, capul lui cel spart e la plic
    un plic,o spaga, un furazolidon, sa traiasca capitala, ca a mostenito dorel, cel cu capu patratel

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger