AcasăNewsPe ce DN-uri se semnealeaza polei si unde se circula in conditii...

Pe ce DN-uri se semnealeaza polei si unde se circula in conditii de ploaie si ninsoare!

La aceasta ora, pe mai multe drumuri nationale din tara se circula in conditii de vreme nefavorabila.

UPDATE: La ora 12.50, reprezentantii Cantrului Infotrafic au oferit noi informatii despre situatia drumurilor nationale si a autostrazilor de pe teritoriul Romaniei, mentionand ca nu sunt sectorare in acre traficul rutier sa fie oprit, ca urmare a vremii nefavorabile, mai precis a poleiului.

Fenomenul se semnaleaza, insa, pe alocuri, pe DN 5 C, in judetul Giurgiu, in timp ce  pe DN2B Ianca – Faurei si DN21 Insuratei – Baraganul, in judetul Braila, exista risc sa apara polei, ca urmare a faptului ca e destul de frig, iar ploaia care cade in zona imprastie materialul antiderapant.

Totodata, continua sa ploua pe A 1 Bucuresit-Pitesti, in perimeturl cuprins intre km 90 si zona de intrare in Capitala, precum si pe Autostrada Soarelui Bucuresti -Constanta (A2). E important de mentionat faptul ca pe suprafetele respective nu s-a format o pelicula de gheata.

––

Avand in vedere ca inca de dimineata, in mai multe zone din tara si inclusiv in Capitala au cazut fie precipitatii mixte, fie sub forma de ploi, fenomene care au favorizat aparitia poleiului – stratul subtire de gheata care face ca suprafata carosabila sa devina alunecoasa, favorizand derapajele, dar si ca au fost regiuni in care a nins, soferilor li se recomanda sa circule cu mare atentie.

Iar din cate anunta reprezentantii Centrului Infotrafic, la ora 11, situatia arata astfel: poleiul se semnaleaza, pe alocuri, in judetele Caras-Severin, Dolj, Olt, Teleorman (pe DN6 si DN52 Crangu – Furculesti) si  Giurgiu (DN5C). Totodata, soferii acre au drum pe raza judetului Valcea sunt sfatuiti sa aiba mare atentie, avand in vedere ca pe portiunea dintre kilometrii 206-219 a DN7 Brezoi – Tutulesti, precum si pe DN 7A, in perimetrul situat intre localitatea Brezoi spre Voineasa ninge. De asemenea, intre kilometrii 95 si 103 ai DN64 Babeni – Mihaiesti, precum si pe DN65C, in localitatea Balacesti, se circula in conditii de lapovita.

Mai mult, sursa citata anunta faptul ca pe autostrada care leaga Bucurestiul de Pitesti (A1), mai precis de la kilometrul 90 si pana in Capitala, se circula in conditii de ploaie, astfel de precipitatii semnalandu-se si in judetele Ilfov si Gorj – insa doar in zona Turceni.

Drept urmare, conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum fara sa aiba masina echipata cu anvelope de iarna, sa aiba o rezerva de combustibil, dar si ca, in momentul in care se urca la volan sa reuca viteza in zonele in care constata ca exista carosabil alunecos, dar si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

sursa foto: newsbucovina.ro

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger