AcasăNewsPe ce a pus accent Despescu în cazul intervenției polițiștilor la scandalul...

Pe ce a pus accent Despescu în cazul intervenției polițiștilor la scandalul din Pajura (VIDEO)

Au venit reacții de la vârful Poliției, în cazul episodului violent ce a avut loc miercuri dimineață, în urma căruia un bărbat – împușcat de oamenii legii – a murit, iar alți doi polițiști au primit la rândul lor îngrijiri medicale.

După scadalul din Pajura – sectorul 1 al Capitalei – Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a ieșit cu precizări în fața presei, avându-i alături pe șeful Poliției Române, respectiv al Poliției Capitalei.

Secretarul de stat a menționat că polițiștii au fost atacaţi cu obiecte de natură să le pună viaţa în pericol. „Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar în acelaşi timp când un cetăţean sau un poliţist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol acţionăm ferm, conform legii, şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. În cazul din Capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite, de natură să le pună viaţa în pericol. Și au reacţionat folosind armamentul din dotare”, a declarat secretarul de stat Despescu, înainte de a sublinia că, prin apel la 112, „cetățeni amenințati de acțiunile persoanei în cauză” au cerut intervenția poliției.

Cine face ancheta

La rândul său, comisarul- șef Bogdan Berechet, directorul general al Poliţiei Capitalei, a anunțat că doi dintre polițiștii care au intervenit la caz au primit îngrijiri medicale, având leziuni la mână și, respectiv, picior.

Și că acest caz este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la momentul declarațiilor de presă desfășurându-se, încă, cercetări la fața locului. „Vom pune la dispoziţia procurorului de caz foarte informaţiile necesare, atât cu privire la procedurile interne ale Poliției, la uzul de armă şi orice alte date necesare”, a dat asigurări Berechet.

Șeful IGPR, mesaj pentru polițiști

Totodată, chestorul principal Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a reamintit faptul că „principala misiune a Poliţiei este siguranţa cetăţeanului”. „Vom arăta întotdeauna toleranţă zero faţă de faptele antisociale”, a subliniat Vasilescu. De asemenea, șeful IGPR a adus în discuție faptul că „tactica şi modul de intervenţie se dispun în funcție de datele de la faţa locului, numărul de participanţi, comportamentul acestora şi, foarte important, de numărul de forţe de ordine aflate la faţa locului. Fiecare situaţie este analizată punctual şi se stabileşte cea mai bună modalitate de intervenţie, precum și momentul acesteia”. Vasilescu a încheiat transmițând un mesaj către oamenii legii. „Îi asigur pe toţi poliţiştii că suntem alături de ei, că au sprijinul nostru în ceea ce fac pentru apărarea valorilor și drepturilor fundamentale ale omului”, a afirmat șeful IGPR, în declarația de presă de la sediul Inspectoratului pe care îl conduce.

sursa foto: captură video

708 afisari

10 COMENTARII

  1. @ Probabil o dezinformare dacă șefii poliției nu au fost deja destituiți din poliție, ministrul de la MAI nu a demisionat și aceia care au coordonat și executat acțiunea nu au fost deja arestați, ? Ăla despre care scrie articolul luase cumva și ostatici de ar fi fost împușcat într-un spațiu închis nevând asupra sa și armă de foc, ?

  2. @ Opinați că în spețe precum cea relatată în articol ar trebui destituiți de la poliție și aceia care au angajat și pregătit polițiști precum cei din exemplul din articol, care ar folosi arme de foc, în spații închise, împotriva unor persoane neînarmate și care nu au reținut ostatici, ?

  3. Mai oameni buni, sunteti nebuni??
    Pai ala ataca politistii , cu obiecte ascutite si contondente si voi vreti sa l gadile sau sa se bata corp la corp cu el ??? Eu am 1.90 m si 120 kg,iar pe un hol ingust , daca am un cutit in mana e nev de 20 de politisti sa ma doboare !! Vreti ca politistii sa se bata cu infractorii parte n parte ?? Ganditi va ca ar fi fratii sau copiii vostri politisti !
    Exista o lege a uzului de arma, cu precizari clare !!
    Cine nu se supune , isi asuma consecintele !
    Poate vreti sa spuneti ca in situatiile de la Sacele si mai stiu eu unde, cand a actionat politia locala nu au urmat politistii indeajuns prevederile legale, pt ca trebuiau sa aiba armele n maini si sa aplice legea , avand in vedere violentele extreme , indreptate clar impotriva vietii unei persoane !
    Parerea mea este, daca nu stiti , mai bine stati in banca voastra, ca aici nu i fotbal, sa l placi pe man sau pe tanase !! Aici e cu legea, care se aplica ! Iar intr o situatie ca acum, de urgenta , politia tre sa stea in litera legii si n somn, altfel nu mai iese nimeni pe strada !

  4. @ „Pogramul de reorganizare” „Mijlocul de transport în comun”, ?
    E de previzionat de la „eroii bărbați polițiști” să cedeze locurile de la Poliție femeilor, ?

  5. @ Opinați și că ar putea fi și un anunț care probabil intenționează să anunțe și că s-au tras și focuri de avertisment și în plan vertical, ?

  6. @ De urmărit și Transgaz, ? Acțiuni în urma cărora efectivele Poliției vor fi reduse cu 50%, în mandatul președintelui Iohannis, prin disponibilizări în interesul socieății civile, ?

  7. @ Deci, remarcați și că nu a fost nici o intervenție 1 la 1 , ci a fost o intervenție 2 polițiști la 1 supect neînarmat cu armă de foc, conform relatărior din articol, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger