AcasăNewsPDL: Uninominalul USL-ului isi bate joc de votant si de partide

PDL: Uninominalul USL-ului isi bate joc de votant si de partide

Adriean Videanu contesta votul uninominal pur impus de USL. Nu pentru ca ar dezavantaja PDL-ul, ci pentru ca ”nedreptateste cetateanul”.

Adriean Videanu sustine ca uninominalul pur dezavantajeaza PDL-ul

Dupa ce PDL a facut toate simularile necesare, a constatat ca uninominalul intr-un singur tur nu-i afecteaza scorul electoral, sustine Adriean Videanu. In schimb, pedelistii acuza acest tip de vot ca este ”mai putin democratic decat cel uninominal mixt” si ”nedreptateste cetateanul, deoarece exista posibilitatea ca acesta sa nu fie reprezentat in Parlament”.

„Daca in toate colegiile o formatiune politica sau o coalitie ia 40% si o alta formatiune politica sau alianta ia 30%, cel care a luat 30% nu ia niciun mandat. Cel care ia 40% ia toate mandatele – e un exemplu teoretic, evident. 40% nu inseamna jumatate din cei care s-au prezentat la vot. Cu alte cuvinte, mai putin de jumatate plus unu pot sa reprezinte, teoretic, suta la suta din parlamentarii alesi”, exemplifica Videanu. Si tot el concluzioneaza: uninominalul impus de USL ”reprezinta o bataie de joc fata de votant, dar si fata de partidele politice”.

author avatar
Simona Badulescu
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger