AcasăNewsPDL si USL se bat pe „cascavalul” administrativ

PDL si USL se bat pe „cascavalul” administrativ

PDL vrea doar sapte judete mari si late, plus Bucurestiul

Politicienii se cearta pe noua impartire administrativa a tarii nu cu gandul la interesul public, ci la acapararea unei felii cat mai zdravene de „cascaval”.

PDL vrea doar sapte judete mari si late, plus Bucurestiul

Cine-mparte, parte-si face, de aceea PDL tine mortis sa reimparta el harta tarii. In asa fel incat democratii sa fie siguri ca vor ajunge la cat mai multe „ciolane” regionale. Oricat de bine ar lucra insa „desenatorii”, majoritatea actualilor pedelisti sefi de CJ-uri si chiar consilieri judeteni sunt de-a deptul sufocati la ideea ca isi vor pierde scaunele, motiv pentru care Emil Boc trebuie sa-si ia colegii cu zaharelul, convingandu-i ca s-o mai gasi cate ceva si pentru ei, in ditamai regiunile.

Pardon, judetele, pentru ca, indiferent de viitorul design administrativ, denumirea de judete este parafata de Constitutie, prin urmare este obligatoriu sa fie pastrata. In afara partidului, Boc incearca sa inchida gura contestatarilor acuzand „sorgintea comunista” a actualei impartiri administrative, despre care sustine si ca este incapabila “sa faca fata noilor provocari europene”.

Nici Opozitia nu-i mai breaza ca Puterea

Cum in USL totul se imparte la doi, sunt necesare mai multe judete, plus Capitala

PSD si PNL cartesc din simplul motiv ca nu vor sa lase PDL-ul sa ia el toata “crema” viitoarei impartiri. Ca asa stau lucrurile o demonstreaza chiar oamenii din interiorul USL care se declara de acord cu o noua configurare administrativa, bazata pe doar 8-12 judete. Un exemplu notabil in acest sens este liberalul Romeo Stavarache, primarul Bacaului, care este gata sa discute un proiect cu 8 – 10 regiuni, ba chiar sustine ca o asemenea reorganizare administrativa va duce la “disparitia baronilor”. PSD are si el “falitii” lui, respectiv pe Mugurel Surupaceanu, care ar vrea si el redesenarea hartii Romaniei in 12 regiuni-judete, cu conditia ca judetele care formeaza asa zisul “Tinut Secuiesc”, trei la numar, sa fie alocate fiecare altei entitati administrativ-teritoriale.

Dupa cum se vede, singura controversa reala este una minora si se refera la numarul viitoarelor judete: 8, 10 sau 12. In rest, tot scandalul vizeaza strict redesenarea hartii in functie de interesele partidelor politice. Culmea, exista si un precedent, trasarea colegiilor uninominale. Caz  in care PSD si PNL au dat cu tifla PDL-ului minoritar, desenand unele granite serpuite de mai mare rasul, doar pentru a strange in buchet localitati de unde pesedistii si liberalii stiau ca vor strange multe voturi.

 

 

author avatar
Simona Badulescu
595 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger