AcasăNewsPDL reduce parlamentarii de la 471 la ... 484!

PDL reduce parlamentarii de la 471 la … 484!

Traian Igas continua traditia vasnicilor militieni de pe vremuri si confunda scaderea cu adunarea. Si uite asa ii inmulteste dintr-un condei pe parlamentari.

Dupa ce PDL s-a batut cu pumnu-n piept ca vrea sa reduca numarul alesilor, democratul Traian Igas propune parlamentari mai multi

Ocazia de a-si manifesta lacunele aritmetice i-a oferit-o comasarea alegerilor locale cu generale, operatiune care impune modificarea legilor electorale. In mod evident, cand a compus proiectul, primul politist al tarii ori nu auzise, ori nu i-a pasat de intelegerea la care au ajuns liderii Coalitiei, respectiv reducerea numarului de parlamentari cu aproape o suta de bucati, astfel incat sa ramana maximum 300 de deputati si 88 de senatori. Spre surpriza tuturor, proiectul avansat de ministerul condus de Igas stipuleaza nu scaderea numarului de parlamentari, ci marirea efectivelor senatoriale si deputatesti cu vreo 12 – 14 capete! Evident, varianta surade tuturor parlamentarilor care, indiferent de partid si de declaratiile facute pe tema, n-au niciun chef sa li se diminueze numarul. Cum la fel de clar este si ca romanii au votat ca prostii, la referendumul din 2009, reducerea numarului de alesi. Ca Igas a dat-o in bara (la ordin sau dintr-o initiativa personala) o confirma si agitatia starnita printre pedelisti. “Este un proiect tehnic care comporta multiple modificari”, a incercat premierul Emil Boc s-o scalde. Convins insa ca, indiferent de modificarile “tehnice” aduse, numarul parlamentarilor tot nu se va diminua pana la viitoarele alegeri, Boc a incercat sa includa opozitia in ecuatie, invitand USL-ul sa sustina trecerea la parlament unicameral, pentru ca atunci “se revizuieste Constitutia si imediat ai ajuns la 300 de parlamentari”.

Mita electorala si votul multiplu, pacate minore in ochii lui Igas

Proiectul MAI reduce pedepsele prevazute pentru mita electorala

Dupa ce a redus parlamentarii pe principiul “putini am fost, multi am ramas”, Igas a aruncat un ochi indulgent si asupra mitei electorale, fraudei la vot si votului multiplu. Infractiuni nelipsite de la orice scrutin dambovitean si pe care democratul Igas vrea sa le conserve pentru viitorime, motiv pentru care micsoreaza pedepsele prevazute pentru ele. Mai exact, le baga pe toate in aceeasi oala, inchisoare de la 6 luni la 3 ani plus interzicerea exercitarii unor drepturi, in conditiile in care, acum, pedepsele merg si pana la 7 ani inchisoare.

[poll id=”153″]

author avatar
Simona Badulescu
277 afisari

2 COMENTARII

  1. Socoteala lui Igas este foarte corecta, a invatat-o in prina zi la liceul de ospatari, meserie in care s-a consacrat: 9 x 9 fac 18, 8 din 4 nu se poate, ne imprumutam de la 0, cu 2 de la mana = 6, pe din doua egal 5. Mai bagam 12 parlamentari cu 10% remiza si ne ies si noua 15 beri! Ce dreak pretentii sa ai de la un servitor si atarnator la mese?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger