AcasăNewsPDL nu mai e sat fara caini. Are "Buldog"!

PDL nu mai e sat fara caini. Are „Buldog”!

Majoritatea covarsitoare a delegatilor (1197 voturi pentru si 28 contra) l-a ales pe Vasile Blaga noul presedinte al PDL.

Vasile Blaga l-a inlocuit pe Emil Boc doar in fruntea partidului, nu si in calitatea de ”locotenent” al lui Traian Basescu

Congresul PDL de sambata a fost unul cu rezultat asteptat, din moment ce Blaga a candidat singur de aceasta data.

Traian Basescu

Imprevizibila a fost in schimb absenta lui Traian Basescu, acesta lipsind pentru prima data de la un congres al PDL. In plus, seful statului nu si-a gasit timp nici sa-l felicite ”la cald” pe noul lider, Vasile Blaga. ”Nu am primit niciun telefon pana acum de la domnul presedinte Traian Basescu”, a recunoscut onest Blaga, dupa vot. ”Probabil ca este ocupat in perioada asta”, a mai adaugat liderul proaspat ales.

PDL invata sa maraie la Basescu

Dezinteresul manifestat de Traian Basescu socheaza, iar lucrurile devin si mai ciudate insa atunci cand in ecuatie sunt introduse si anumite pozitii exprimate in partid, din care reiese ca si pedelistii ar fi decis sa ia distanta fata de fostul lor sef. ”Ar trebui ca echipa care va fi aleasa sa aiba in continuare un parteneriat cu Traian Basescu. Exista diferente intre parteneriat si situatia in care am fost pana acum cateva luni. Nu este normal ca PDL sa-i spuna presedintelui doar <<da, sefu’, cata dreptate aveti>>. Partidul va avea nevoie de Traian Basescu ca presedinte al Romaniei, nu stiu daca si domnia sa va dori sa participe la aceasta relatie. Ar trebui sa doreasca”, sustine, de exemplu, Radu Berceanu. Chiar daca il vede pe Basescu ramanand ”apropiat de PDL”, Theodor Stolojan crede la randul lui ca drumurile se vor desparti: ”Dansul (Traian Basescu – n.r.) a declarat ca dupa ce termina mandatul de presedinte nu va mai face activitate politica. Deci nu vad ca va mai intra in PDL sau in alt partid”. Tras linie si adunat, pare ca, odata cu matrasirea lui Emil Boc si preluarea carmei partidului de catre „Buldog”, raceala s-a strecurat intre Basescu si PDL. Data fiind insa situatia de pe scena politica damboviteana, ”divortul” poate face parte si dintr-o strategie convenita de ambele parti, prin urmare doar viitorul ne va arata daca nu cumva alegerile din toamna vor reprezenta infinitul la care se vor (re)intalni cele doua paralele de astazi, Basescu si PDL.

author avatar
Simona Badulescu
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger