AcasăNewsPDL nu mai asculta de ordinele lui Basescu

PDL nu mai asculta de ordinele lui Basescu

Pe motiv ca este „prea tarziu”, unii pedelisti afirma ca nu va fi o remaniere. Ea va avea totusi loc, cam in doua saptamani, sustin alte surse din partidul condus de Emil Boc.

Prima certitudine este ca PDL l-a mandatat pe Boc sa decida doar el, impreuna cu Traian Basescu, cine ramane si cine pleaca din actualul cabinet. Conform multor democrati, guvernul are serioase „gauri” la Finante, Economie si Interne, iar Teodor Baconschi „intrece orice limita” la Afaceri Externe. Intrebati de ce l-au mandatat pe Boc sa decida singur in privinta remanierii, unii pun decizia pe seama „presiunilor” exercitate de filialele care i-au promovat pe actualii ministri: „Cand vine vorba sa votam, vin si incep tocmeala, <<eu te votez pe tine, dar vezi ce faci cu omul meu, vreau sa ramana acolo unde e>>”. Pe de alta parte, unii pedelisti recunosc cinstit ca nici ei nu stiu pe cine ar pune in locul minstrilor ajunsi pe lista neagra. Comentata din afara PDL-ului, remanierea pare sa-i vizeze in principal pe Traian Igas si Teodor Baconschi, doi ministri despre care se insista ca au zilele numarate la Palatul Victoria.

S-au saturat de indicatii pretioase

A doua certitudine vizeaza rezerva demonstrata mai nou de pedelisti fata de indicatiile Cotroceniului. Cel mai probabil, democratii s-au prins si ei ca nu toata lumea buna din partid are locuri rezervate in noua Miscarea Populara a lui Traian Basescu. De aici si indiferenta suspecta cu care liderii PDL trateaza Miscarea menita sa unifice dreapta mioritica. Interesant este ca ostilitatile Traian Basescu – PDL se consuma „inabusit”, ceea ce demonstreaza ca niciuna dintre parti nu stie exact cata nevoie mai are de cealalta. Adica nici Basescu nu poate aprecia de pe acum daca Miscarea Populara va creste suficient cat sa faca vreo scofala la alegeri, dar nici PDL nu stie daca i-ar fi mai bine sau mai rau daca s-ar decupla complet de „locomotiva” sa consacrata.

author avatar
Simona Badulescu
611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger