AcasăNewsPDL mai fierbe inca doua saptamani

PDL mai fierbe inca doua saptamani

Dupa ce au mai cugetat trei nopti si doua zile la situatia partidului, pedelistii au renuntat la orice interimat si au ales varianta hard: congresul.

Ramasi fara conducere si cu efectivele partidului reduse de dezertari, pedelistii risca un congres in plin an electoral

Conventia Nationala (congresul PDL – n.r.) va avea loc in 30 iunie, dupa cum a stabilit, ieri, Colegiul Director. Intrebati anterior,democratii au precizat ca vor o conducere capabila sa-i treaca onorabil peste parleazul alegerilor din toamna. Deziderat corect, umbrit insa de ambitii si interese personale. Nu numai partidul in sine traverseaza cel mai prost si periculos moment din istoria sa pedisto-pedelista, ci si o parte dintre democratii cu staif isi joaca in aceste zile propriul viitor politic, fapt care accentueaza tensiunile. Practic, dupa demisia in bloc a liderilor nationali, PDL avea de ales intre doua variante: congres extraordinar sau conducere interimara, fiecare cu dezavantajele ei. In cazul congresului, solutia preferata, inerentele cafteli interne pentru accederea in functii se pot solda cu dezertarea invinsilor din partid, situatie de natura a destabiliza si mai rau PDL-ul. Pe de alta parte, interimatul nu era o solutie, nefiind prevazut in statut. Ca urmare, unii dintre liderii alesi ar trebui pastrati in functii pentru a avea cine sa reprezinte juridic partidul, in caz contrar PDL neavand cum sa participe la alegeri (nimeni nu ar fi avut dreptul sa depuna liste electorale in numele partidului). Asadar, varianta interimatului a fost respinsa, spre dezamagirea unora dintre liderii demisionari, care deja regretau demisia data, joi, ”la cald”, si sperau ca echipa Boc sa ramana, interimar, in fruntea partidului, pana dupa alegeri.

Tabara Blaga nu s-a lasat dusa de nas: ”Vrem congres!”

Hotarata sa-si debarce adversarii din fruntea partidului, tabara Blaga a ramas credincioasa congresului extraordinar, chiar daca Vasile Blaga s-a abtinut de la votul dat, ieri, in Colegiul Director. Asta nu inseamna insa ca Blaga nu este favoritul indiscutabil al viitorului congres, chiar daca trei dintre primarii realesi ai PDL (Gheorghe Falca, Dorin Florea si George Scripcaru) tot incearca sa-si convinga colegii sa mearga pe mana lui Razvan Ungureanu. Fripti deja cu alte mari sperante importate de PDL in ultimii ani, fara succesul scontat, democratii par sa spuna ”nu, merci” variantei Ungureanu-lider, multumindu-se doar cu o colaborare cu o aventuala platforma/formatiune de dreapta initiata de fostul premier. Daca acesta va mai avea timp (si resurse) sa-si finalizeze proiectul in timp util in raport cu alegerile din toamna. Interesant si total atipic pentru PDL este distanta pastrata de Traian Basescu fata de ceea ce se intampla in partidul ramas tot la remorca lui si in timpul mandatelor prezidentiale. Daca altadata existau tot felul de intalniri de noapte si de taina, de aceasta data Basescu a avut grija sa puna aproape 300 de kilometri (distanta Bucuresti – Neptun) intre el si partid, pe toata durata acestui week-end extrem de zbuciumat din viata PDL-ului. Cum, dintre democrati, doar Elena Udrea si Roberta Anastase au mai luat drumul litoralului la sfarsitul saptamanii, rezulta ca PDL ar putea lua in calcul nu numai schimbarea conducerii, dar si ruperea lesei care-l tine legat de fosta sa ”locomotiva”, cu toate urmarile, bune si rele, care decurg de aici. Deocamdata insa, vorbim de supozitii, lucrurile urmand sa se clarifice pe 30 iunie. Zi in care este foarte posibil si ca unul dintre contracandidatii lui Vasile Blaga sa fie Cristian Preda, europarlamentarul care a cerut deja, in Colegiul Director de ieri, derogare pentru a putea candida la presedintia partidului.

author avatar
Simona Badulescu
245 afisari

2 COMENTARII

  1. au fiert,au dat pe din afara balacarindu-se si inca nu au terminat dar fac cea ce trebuie se duc spre groapa ,exact cea ce trebuie sa se intample,ADIO …HÅ HÄ HÅ HÄÄÄÄÄ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger