AcasăNewsPDL cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat!

PDL cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat!

Ioan Mang

PDL cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, „pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina”, a explicat presedintele PDL, Emil Boc.

Ioan Mang

Emil Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care ar reprezenta „in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi”. „Demisia este necesara si evidenta. Este inadmisibil sa ai in fruntea Ministerului Educatiei un om care din nefericire a fost promovat pe baza de plagiat”, a declarat Emil Boc. El a mai aratat ca nu are nimic cu Ioan Mang, il respecta, dar a specificat ca in fruntea Educatiei nu poate fi o persoana cu o cariera „fundamentata pe plagiat”.

Emil Boc a sustinut ca intreaga opera academica a lui Mang „este una de plagiat intre 80 si 90%” si a apreciat ca numirea acestuia in fruntea Ministerului Educatiei „arata uriasele interese” care exista la acest minister pentru a schimba Legea educatiei.

author avatar
Ciprian Purice
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger