AcasăNewsPDL ataca la Curtea Constitutionala legea privind sistemul de vot uninominal

PDL ataca la Curtea Constitutionala legea privind sistemul de vot uninominal

Sulfina Barbu

PDL va ataca la Curtea Constitutionala legea privind sistemul uninominal de vot propusa de USL şi adoptata, marti, in Camera Deputatilor, a anuntat Sulfina Barbu. „Motivul principal este acela ca nu a respectat vointa suverana a poporului roman”, a precizat democrat-liberala, intr-o conferinta de presa.

Sulfina Barbu

„Astazi a fost votata modificarea legii electorale in Parlamentul Romaniei. Prin votul pe care astazi l-a dat USL-ul, si-a legiferat dispretul fata de romani. Astazi, USL-ul a votat astazi pentru cresterea numarului de parlamentari. Prin legea votata astazi nu vom avea 471 de parlamentari, ci minim 481 de parlamentari. Minim 10 parlamentari in plus vor intra in Parlamentul Romaniei prin legea care a fost votata astazi de catre USL”, a declarat Barbu.

Democrat-liberala a sustinut ca formatiunea sa nu a votat aceasta lege, pentru ca vrea sa respecte dorinta romanilor, exprimata prin referendumul din 2009.  „Cand a fost in opozitie, USL a sustinut reducerea numarului de parlamentari la 300, cand au venit la putere si-au schimbat opinia si au venit cu o lege prin care crestere numarul parlamentarilor la minim 481. La cererea initiatorilor – a domnului Ponta si a domnului Antonescu – legea a fost imediat modificata si adoptata astazi de catre majoritatea nou creata in Camera Deputatilor. PDL nu a votat aceasta lege pentru ca nu doreste sa fie partas la falsificarea vointei suverane a cetatenilor Romaniei, exprimata in referendumul din 2009 si PDL respecta votul dat de cei 7,7 milioane de romani care au votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300″, a afirmat Sulfina Barbu.

PDL sustine in continuare reforma sistemului electoral din Romania, asa cum s-au pronuntat cetatenii in referendumul din 2009. PDL sustine in continuare modificare Constitutiei, pentru Parlament unicameral”, a mai spus Barbu. PDL ataca la Curtea Constitutionala legea privind sistemul de vot uninominal. „Va anuntam ca PDL ataca la Curtea Constitutionala legea care astazi a fost votata de catre USL in Camera Deputatilor, motivul principal este acela ca nu a respectat vointa suverana a poporului roman”, a declarat Sulfina Barbu.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger