AcasăNewsPDL a decis boicotarea referendumului

PDL a decis boicotarea referendumului

Colegiul Director al PDL a decis ca membrii partidului sa boicoteze referendumul de pe 29 iulie, privind suspendarea lui Traian Basescu, cerand in acest sens romanilor sa nu participe la vot.

PDL, in cadrul intrunirii Colegiului Director, a stabilit, marti, sa boicoteze referendumul ce va avea loc pe 29 iulie, privitor la demiterea ori reinvestirea lui Traian Basescu in functia de sef al statului.

Membrii partidului au cerut in acest sens romanilor sa nu participe la vot, dand astfel un vot de blam actiunilor neconstitutionale ale USL, informeaza realitatea.net.

„PDL nu poate valida un sir de nereguli si abuzuri ale USL. Rugam cetatenii sa nu participe la o astfel de mascarada organizata de USL. PDL nu-si va retrage reprezentantii din sectiile de votare. Ne vom stradui sa limitam frauda, vom avea un om in sectia de votare”, a declarat Vasile Blaga, la iesire de la intrunirea Colegiului.

Acesta a prezentat si cateva dintre motivele pentru care partidul sau a luat aceasta decizie, precizand ca democrat  – liberalii se tem ca USL va frauda alegerile.

„Nu credeam ca o sa avem sectii in restaurante, in hoteluri, la munte si la mare. Cer ministrului de Interne sa asigure filtre in toate judete, la fel ca in 2009. La alegerile prezidentiale am avut camere de luat vederi in sectiile de votare, declaratii pe proprie raspundere pentru cei din sectiile speciale. Acum amesteca listele pentru a nu ne putea vedea turismul electoral”, a mai spus liderul PDL.

Decizia luata marti a fost una formala, anuntul privind boicotarea referendumului fiind adusa in discutie de mai multi lideri ai partidului, dar si de catre presedintele suspendat Traian Basescu.

„Exista riscul sa cer PDL-ului sa nu fie reprezentat in sectiile de votare si sa boicoteze total referendumul. Au mai facut o traznaie. Au emis o lege care zice ca Guvernul poate sa stabileasca orele referendumului cand vor ei. Ma tem de fraudare. La alegerile prezidentiale trecute au fost camere de luat vederi, acum nu vor sa le puna cu toate ca au camerele de la Bacalaureat. Nu au nici liste suplimentare raportate separat. Sunt prea multe elemente care arata o dorinta apriga de a frauda evenimentul. De ce au impins atat de mult orele de inchidere a sectiilor de votare?”, a spus, luni, Traian Basescu.

Printre cei care au sustinut ideea boicotarii referendumului s-a numarat si vicepresedintele PDL Sulfina Barbu, aceasta declarand ca PDL ar trebui sa ii anunte pe votanti despre ilegalitatile USL.

„Daca nu exista garantii ca este un referendum corect, in care nu se fura, atunci trebuie sa le spunem sustinatorilor nostri care este realitatea”, a precizat Sulfina Barbu.

author avatar
Ionut Zgimbau
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger