AcasăNewsPaznici fantoma pentru Posta Romana

Paznici fantoma pentru Posta Romana

Posta se poate considera, incepand de ieri, o institutie sigura. Pentru numai un milion de euro,  o firma cu 51 de angajati va impanzi tara si va asigura paza, 24 din 24. Cum va fi posibil asa ceva? Doar Posta stie…

Institutia condusa de Ion Smeeianu a oferit ieri un contract de peste un milion de euro firmei Eaglemaster SRL

Compania Nationala Posta Romana (CNPR), condusa de directorul general Ion Smeeianu, a oferit ieri un contract de 4,9 milioane lei (peste un milion de euro) firmei SC Eaglemaster SRL, pentru a asigura paza a 79 de obiective, 24 de ore din 24, timp de un an.

Ion Smeeianu

Pentru a pazi respectivele oficii postale si sedii ale CNPR, firma ar trebui sa puna la dispozitie aproximativ 250 de agenti, care sa lucreze in trei schimburi, fapt mentionat si in caietul de sarcini al licitatiei publice.

51 de angajati, 224 de atestate

Firma de paza are, conform datelor oficiale, doar 51 de angajati

Societatea care a castigat licitatia face parte dintr-un grup de firme abonate la contracte din bani publici in mai multe orase din Moldova si are, conform documentelor inregistrate la Ministerul Finantelor Publice, doar 51 de angajati.

Posta a cerut paza pentru 79 de obiective

SC Eaglemaster SRL nu si-a aratat intentia de a subcontracta afacerea cu Posta Romana, asa ca ramane un mister cum va reusi sa ii cloneze pe agentii de paza. Si mai bizar este faptul ca, desi are doar 51 de angajati, firma castigatoare a depus la dosarul licitatiei 244 de atestate ale unor agenti de paza despre care sustine ca sunt ai sai.

Eaglemaster SRL a castigat licitatia dupa ce a prezentat 244 de atestate ale unor agenti de paza

In legatura cu toate aceste semne de intrebare, Dan Dumitrescu, seful Birou Relatii Publice al Postei Romane, a declarat ieri, pentru „National”: „Pe baza documentatiilor prezentate, toti participantii s-au calificat, iar criteriul care a stat la baza atribuirii contractului respectiv a fost pretul cel mai mic”.

Posta penala

Ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi trebui sa vea un verdict in procesul „Posta Romana”, in care fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy sunt judecati pentru abuz in serviciu. Ei sunt acuzati ca au trecut un imobil din centrul Capitalei din proprietatea Postei Romane in proprietate privata, pe baza unor acte false. Potrivit DNA, terenul a fost subevaluat de conducerea Postei cu 3,6 milioane de euro sub pretul real. DNA a cerut condamnare cu executare pentru cei doi, insa ICCJ a amanat pronuntarea pentru data de 27 noiembrie.

Maricel Pacuraru

Tot intr-un dosar rasunator in care a fost implicata Posta a fost condamnat si omul de afaceri Maricel Pacuraru. El a primit in luna mai opt ani de inchisoare cu executare, iar fostul director general al Postei, Toader Mihai – sase ani de inchisoare cu executare. Pacuraru a contestat sentinta, urmatorul termen urmand sa aiba loc maine. La ultima infatisare, Pacuraru a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa i se ridice interdictia de a parasi tara, insa cererea i-a fost respinsa.

author avatar
Narcis Voica
1.632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger