AcasăNewsPavel Abraham: ”Din 10 polițiști, doi nu rezistă tentației de a lua...

Pavel Abraham: ”Din 10 polițiști, doi nu rezistă tentației de a lua șpagă”

Dosarul Deveselu are implicații politice majore, susține Pavel Abraham

Fenomenul traficului de persoane este imposibil de eradicat, ne spune generalul Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române. Acesta consideră că, în cazul rețelelor, doi din 10 polițiști ajung ori să ia șpagă, ori să întrețină relații sexuale cu victimele.

Dosarul Deveselu are implicații politice majore susține Pavel Abraham

Traficul de carne vie și rețelele internaționale de proxeneți nu vor dispărea niciodată, având în vedere că 90% dintre traficanți sunt din țări ale Uniunii Europene, susține generalul Pavel Abraham. ”Problema traficului de ființe umane este una de nivel european, iar România nu are resurse și nici forță să controleze ce se întâmplă în cealaltă parte. Trebuie făcută o analiză pentru țările care sunt sursă și pentru țările care sunt beneficiare, pentru că s-a produs o simbiozăîntre țările din Vest, cu resurse și bogății, și țările din Est, care asigură materia primă.Practic, cei pe care îi cercetăm noi aici sunt intermediari. Adevărații oameni care exploatează aceste femei sunt în țările de destinație civilizate, unde se realizează un raport între cerere și ofertă, cum sunt Belgia, Germania, Franța, în care fie este legalizată prostituția, fie că este tolerată, și unde aceste ființe umane din România au de suferit foarte mult.Ca o evaluare personală, eu pot să vă spun că din 10 polițiști de la noi, doi dintre ei nu fac față provocărilor din acest domeniu și unul dintre ei ajunge să aibă raporturi intime cu aceste persoane, iar altul să ia și șpagă. Pentru că nu rezistă tentației, provocărilor, șantajului, intereselor financiare enorme”, ne-a declarat generalul Pavel Abraham.

Proxeneții din dosarul Deveselu sunt liberi

18 din cei 20 de proxeneți arestați în dosarele din 2014 și 2016, de la Deveselu, sunt acum liberi, iar cei mai mulți dintre ei au fost condamnați cu suspendare, ne spune Pavel Abraham. ”Dată fiind presiunea subterană asupra acestor femei, ele își schimbă declarațiile, așa cum s-a întâmplat în ultimul caz mediatizat.

Cazul Alexandra va fi închis peste două săptămâni

Atunci ce poate face procurorul sau polițistul?Iar dacă este o îndoială, instanțele îi condamnă la pedepse cu suspendare, cum s-a întâmplat și în cazul din 2016 de la Deveselu. Tot așa și-au schimbat declarațiile în proporție de 90% și nu ai ce să faci. Ele merg în fața judecătorului și spun că nu au fost forțate și că ele au vrut să se ducă. Pentru ca infracțiunea să existe trebuie să existe și termenul de constrângere, și atunci se folosește formula că a fost un act sexual consimțit voluntar, cu toate că procurorul și polițistul au adunat probe și mărturii. Dar ceilalți implicați în dosar, că durează judecarea destul de mult, le-au amenințat, pe altele le-au plătit, pe altele le-au trimis în străinătate și nu mai pot fi audiate sau altele, în mod extrem, sunt chiar dispărute, atunci judecătorul nu are ce să facă, trebuie să dea achitare”, a mai precizat Pavel Abraham.

Transportul cu ”ia-mă nene”, la fel de prezent

Fostul șef al Poliției Române ne spune că trebuie făcut mai mult pe direcția prevenției și educației și că societatea civilă ar trebui să se implice în mod real. ”Și societatea trebuie să fie mai activă, să sesizeze. Mergeți acum în orice zonă și o să vedeți cum stau la <<ia-mă nene>>, se urcă în mașini și pleacă.Până la urmă cu toții suntem de vină. Soluțiile sunt reprezentate de o educație pe termen lung a tinerilor. Lumea civilizată care are bani își permite orice, și aici vorbim de turismul sexual din Germania, Franța, nu la noi.În Asia de Sud-Est se pleacă în excursii speciale și solicită fete virgine, băieți și îi plătesc. Acest lucru este întreținut, este o afacere globală. Ar trebui să facem educație, pentru că democrația are o mulțime de riscuri, ar trebui întărite structurile cu caracter preventiv și mărit numărul de adăposturi pentru victime”, mai spune generalul Pavel Abraham.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.720 afisari

9 COMENTARII

  1. ACEST SECURISTOID BOLSEVIC ESTE O MARE RUSINE NATIONALA sa raspunda PENAL cum si cat lua el SPAGA de la traficantii de droguri si de la consumatori cand era sef la Agentia Ntionala Antidrog . ESTE UN EXCROC ORDINAR.

  2. De aceea este nevoie ca europarlamentarii nostri sa aiba o interventie in Parlamentul UE pe aceasta tema.Prostitutia este legalizata in tarile UE dar cred ca este si tinuta sub control.MAE de asemenea trebuie sa se autosesizeze sisa ceara Ambasadei Romaniei din Roma si Consulatului din Bari sa conlucreze pentru a afla date oficiale despre familia Dinca.Sa-si sacrifice daca este cazul week endurile frumoase. Nu cred ca actiunea dansilor ar aduce prejudicii relatiilor romano-italiene. Este orba despre cetateni romani. Si aceasta familie si actiunile ei in Italia, Belgia si unde o mai fi fost Dinca poate pune o pata pe imaginea noastra in UE.MAE ar trebui sa-si constientizeze trimisii in tari straine ca nu se duc la odihna si pentru activitati culturale sau in perioadele electorale.Dna consul de la Bari a dat un raspuns diplomatic. de acord. Dar case closed, posibil la indicatia MAE.Prea multa munca, tocmai acum in perioada de vacanta!

  3. Problema e ca domnul abraham in 10 din 10 dosare face trafic de influenta, ca la avocatura oricum nu se pricepe.

  4. JIdanul asta imputit care batea romanii in revolutie ca sef al trupelor de securitate Baneasa cu scopul creării de victime, necesare mișcării loviturii de stat contra „odiosului ” Ceausescu la fel ca blestematul jidan – Brucan !

  5. Saul nu ne spune de ce a aparat pe Bercea Mondial si ce intelegeri a facut cu Fane Capațana? Nu ne spune de ce ca militian a batut revolutionari la Baneasa si ca postmilitian de ce a batut arestatii de la mineriada in 90 la Academie…
    La fel oare nu e si menegementul lui la politia caracaleneza si nu numai?

  6. Daca le dai tu masina Saule cu siguranta nu vor mai autostopa. Daca conducea Saul si Bârna Romania, satenii nu mai luau ocazia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger