AcasăNewsPAUZA DE RAS! PERLELE profesorilor la Definitivat 2013: Eminescu si Creanga mergeau...

PAUZA DE RAS! PERLELE profesorilor la Definitivat 2013: Eminescu si Creanga mergeau la pustoaice!

Dupa ce profesorii s-au amuzat copios citind lucrarile elevilor care au sustinut evaluarea nationala sau examenul de bacalaureat 2013, a venit randul tinerilor sa rada pe seama perlelor cadrelor didactice care au sustinut definitivatul joi.

Perlele profesorilor sunt la fel de savuroase precum cele din lucrarile elevilor, ceea ce a dat o nota amuzanta lucrarilor este imaginatia de care au dat dovada unele cadre didactice.

„Eminescu era prieten cu Creanga. Geniu la geniu trage. Eminescu si Creanga mergeau la pustoaice dupa miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau in mod absolut natural femei splendide, nestiutoare de carte. Din mierea iubirii lor cu Eminescu se trage cele mai frumoase poezii de dragoste”, a scris un profesor in lucrarea de Definitivat , potrivit  exclusivtm.ro.

„Deoarece Eminescu era sensibil fatalmente si evisceramente din nastere, avea o boaba din maretia divina, era Isusul poeziei romanesti, ne-a mantuit pe toti cu poezia lui, chiar daca noi nu ne dam seama. Poate intr-o zi, cand o sa realizam, ajunge Eminescu pictat in biserici, ca Becali”, a notat un alt dascal.

Alti profesori emit judecati de valoare cu privire la clasa politica din Romania. „In istoria romanilor misuna specii taratoare de politicieni. Au impuscat, au jefuit si pe toti i-a unit furaciunea. Dar niciunul nu a avut ce sa faca pentru tara, se rostogoleste in groapa Burebista de rusine”, crede un alt candidat.

Pentru un profesor, Carpatii sa impart in cateva bucati care, ghici ce?, tin pana unde incep campiile: „Muntii Carpati se impart in mai multe bucati. Au ape si podisuri si tin pana unde incepe campia”. O alta perla de la proba de geografie a starnit rasul profesorilor corectori: „Raurile si apele care isi desfasoara curgerea pe teritoriul Romaniei vin din subteran catre suprafata si au locuri bine stabilite prin care susura, numite bazine. Aceea e matca lor”.

7.400 de candidati au sustinut, joi, 18 iulie, proba scrisa a examenului national de definitivat in invatamant, 16 dintre ei fiind eliminati din examen.

author avatar
Alina Costache
1.646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger