AcasăNewsPauza de coabitare. Ca in orice relatie serioasa, cearta dintre Basescu si...

Pauza de coabitare. Ca in orice relatie serioasa, cearta dintre Basescu si Ponta a pornit de la bani

„Legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit”, a decretat premierul. ”Daca negociau nemultumitii, capatau, poate, bani de avion Bruxelles-Bucuresti”, riposteaza sarcastic seful statului.

Traian Basescu dialogheaza cu Victor Ponta ca in vremurile bune, fara pacturi de neagresiune

Ca in orice relatie serioasa, cearta a pornit de la bani. Niste bani pe care, in cea mai mare parte, nu o sa-i vedem la fata, fiind vorba despre fonduri europene (puse la dispozitia noastra in perioada 2014 – 2020), iar Romania a demonstrat deja ce poate in materie neatragand nici macar un sfert din sumele destinate ei intre 2007 – 2013.

In schimb, subiectul este tocmai bun pentru o mica incaierare politica, mai ales ca premierul nu are niciun chef sa dea detalii despre anemicul nostru buget national, iar pe presedinte il mananca limba dupa atata tacere. Criticat de guvernantii USL, in frunte cu premierul, ca nu a fost in stare sa obtina un buget mai mare pentru Romania, Traian Basescu nu l-a lasat fara raspuns pe ”dezamagitul national”, recte Victor Ponta: ”Domnii care isi manifesta dezamagirea ar trebui in primul rand sa se bata sa cheltuim banii, sa probam ca putem sa ii cheltuim. Sigur, sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid. Nu au negociat cu alte state, nu au negociat pe spinarea contribuabilului din alte tari, nu stiu cat este de greu. Lipsa lor de experienta o putem vedea foarte usor in modul in care au negociat acordul cu Fondul. Asa ca ii invit sa nu dea lectii”. La final, Basescu nu a rezistat sa nu bage o mica stramba: ”Daca ar fi sa am o abordare corecta cu dezamagitul, cand vine bugetul de stat la promulgare, as spune ca n-are TVA redus la alimente, n-are CAS redus, e o minciuna. Ăsta ar fi echivalentul tratamentului pe care dezamagitul national mi-l atribuie mie”.

author avatar
Simona Badulescu
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger