AcasăNewsPaun: Grupul parlamentar al minoritatilor "sustine conditionat" Guvernul Ungureanu

Paun: Grupul parlamentar al minoritatilor „sustine conditionat” Guvernul Ungureanu

Deputatul Nicolae Paun a declarat, joi, ca parlamentarii minoritatilor „sustin conditionat” Guvernul Ungureanu, conditiile fiind cresterea pensiilor si a salariilor din mai si imbunatatirea mediului de afaceri si ca, daca nu se respecta aceste cerinte, sunt dispusi sa voteze prima motiune de cenzura.

Nicolae Paun a facut declaratiile in acest sens dupa o sedinta a grupului parlamentar al minoritatilor nationale.Deputatii minoritatilor nationale s-au intalnit, joi dimineata, pentru a lua o decizie privind sustinerea Guvernului.Inaintea sedintei, deputatul Nicolae Mircovici a declarat, ca exista unele nemultumiri, neimpliniri in randul minoritatilor nationale pentru faptul ca in coalitie deciziile nu au fost in consonanta cu punctele de vedere ale minoritatilor.

„Exista in randul minoritatilor unele neimpliniri, nemultumiri, unele decizii luate de guvern nu au fost in consonanta cu punctele noastre de vedere. Am sustinut masurile de austeritate, dar sub rezerva luarii unor contramasuri economice cum ar fi Legea holdingului, dar acestea nu au fost luate”, a mai spus Mircovici.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale este alcatuit din 17 deputati.

Formatiunile din coalitia guvernamentala au in prezent 242 de parlamentari, dupa ce in sedinta Camerei de joi dimineata a fost inregistrata demisia din Parlament a deputatului PDL Teodora Trandafir. In plus, senatorul UDMR Verestoy Attila este in concediu medical, iar deputatul PDL William Branza a anuntat ca, din motive familiale, nu se va afla in tara in ziua votului.

Prin urmare, coalitia are 240 de parlamentari care pot fi prezenti la sedinta. Dupa inregistrarea demisiei Teodorei Trandafir, Parlamentul are 463 de senatori si deputati, ceea ce inseamna ca pentru investirea Cabinetului Ungureanu sunt necesare voturile favorabile a 232 de parlamentari. USL a anuntat ca nu participa la votul de investitura a noului Guvern.

author avatar
Ciprian Purice
130 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Conditionarea” pe care grupul parlamentar al minoritatilor ar fi pus-o pentru sustinerea guvernului lui Ungureanu este pentru linistirea „prostimii”.Daca in sedinta lor au discutat acest lucru, au facut-o in sensul „hai sa spunem ca am conditionat sustinerea pentru popor, pentru a masca ca ne sustinem interesele personale”‘
    Conditionarea pe care ar fi pus-o privind marirea salariilor si pensiilor in aprilie este o mare hotie deoarece chiar daca guvernul ar proceda la aceasta marire, legea interzice astfel de lucruri in preajma alegerilor.
    Concluzia este ca „minoritarii” au ca reprezentanti niste hoti calificati care tradeaza atat interesele cetatenilor, dar si a celor 10, 100 sau maximum 300 alegatori ai lor, si ca au premeditat justificarea impreuna cu PDL-ul.
    Solutia este, desi tardiva totusi necesara, desfiintarea „alegerii” prin discriminare pozitiva a minoritarilor de care au profitat si cei dinaintea pedelistilor, acestia, adica minoritarii, profitand cu nerusinare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger