AcasăNewsPaul Everac a murit. Dramaturgul a fost rapus de cancer

Paul Everac a murit. Dramaturgul a fost rapus de cancer

Paul Everac a murit (foto: regizorcautpiesa.ro)

Cunoscutul dramaturg Paul Everac, fostul director al Televiziunii Romane, a murit. Everac avea 87  de ani si se lupta cu o boala grea – cancerul.

Paul Everac a murit (foto: regizorcautpiesa.ro)

Decesul lui Paul Everac – pe numele sau real Petre Constantinescu – a fost confirmat de fiul acestuia, Eugen Constantinescu, pentru Q Magazine.

Everac suferea de cativa ani de cancer la prostata. La sfarsitul lui septembrie, dramaturgul a fost internat la Fundeni.

Nascut in noiembrie 1924 la Bucuresti, Paul Everac ramane cunoscut, printre altele, ca autor al pieselor de teatru “Poarta”, “Ferestre deschise” si “Explozie intarziata”, jucate pe scenele din Bucuresti, dar si din tara, potrivit Wikipedia. De asemenea, Everac a scris un numar semnificativ de scenarii radiofonice, dar si de film. La inceputul anilor ’90, Paul Everac a fost directorul general al Televiziunii Romane.

902 afisari

4 COMENTARII

  1. S-au cam dus valorile…raman golanii si mediocritatile …acum e timpul lor…Interesanta evolutia acestui scriitor in special dupa anii 90…parca nu mai semana cu autorul unor scrieri de pana in 89…a fost un om special cu dechidere catre teatru si in general dramaturgia promovata prin scrierile sale a fost apreciata de marea masa de consumatori de astfel de opere..Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger