AcasăNewsPatru tineri rataciti in Parang, cautati de echipele de salvare montana

Patru tineri rataciti in Parang, cautati de echipele de salvare montana

Salvamontistii si jandarmii montani din Parang cauta, vineri seara, patru tineri care au anuntat ca s-au ratacit pe munte si nu au stiut sa se mai intoarca la cabana.

Potrivit purtatorului de cuvant la Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara, Nicolae Raducu, cei patru tineri s-au ratacit pe munte si au cerut ajutorul unei persoane apropiate, care a sunat la 112 pentru a cere sprijin.

„In baza informatiilor date de persoana care a sunat la 112 si a descrierilor facute am reusit sa identificam zona in care s-ar afla cei patru tineri, iar echipele noastre au plecat in cautarea lor?, a spus Nicolae Raducu.

Jandarmii montani spun ca la aceasta ora cei patru tineri se afla la o altitudine ce circa 2.000 de metri si ca au fost indrumati sa ramana pe loc pentru a evita sa se rataceasca sau sa cada in vreo prapastie. Alaturi de jandarmii montani in cautarea tinerilor au plecat si salvamontistii din Parang.

Seful Salvamont Parang, Dumitru Barlida, spune ca tinerii s-ar afla intr-o zona situata intre Parangul Mic si Varful Carja.

In Parang este viscol, iar zapada are peste un metru.

author avatar
Ciprian Purice
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger