AcasăNewsPatru suspecti de evaziune fiscala, arestati

Patru suspecti de evaziune fiscala, arestati

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis arestarea preventiva, pe 30 de zile, a patru constanteni acuzati de evaziune fiscala.

Cei patru afaceristi sunt Dan Titus Voitinovici, Gigi Pambuca, Erdogan Ablamit si George Lucian Radu. Cei patru au fost ridicati de procurorii DIICOT si retinuti preventiv, dupa ce joi s-au efectuat 15 perchezitii la sediile a peste 80 de firme din Constanta.

Vineri seara, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au aprobat solicitarea procurorilor de arestare preventiva, pentru 30 de zile, a suspectilor. Decizia nu este una definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel.

Cei patru afaceristi sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste doua milioane de euro. Conform B1 TV, Dan Titus Voitinovici a initiat, in 2010, un grup infractional organizat, impreuna cu Gigi Pambuca si Erdogan Ablamit.

Ulterior a fost atras in echipa lor si inculpatul George Lucian Radu. Cei patru inregistrau in contabilitatea firmelor lor facturi fiscale emise de societati fantoma controlate de Dan Titus Voitinovici.

Cele 80 de firme suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani au achitionat fictiv tot felul de bunuri, de la produse textile la servicii de publicitate.

author avatar
Cristi Ionita
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger