AcasăNewsPatru romani morti si 23 raniti intr-un accident groaznic in Ungaria

Patru romani morti si 23 raniti intr-un accident groaznic in Ungaria

Foto:RTV

Patru cetateni romani si soferul unui TIR slovac si-au pierdut viata in accidentul din Ungaria, iar alti 23 de romani au fost raniti, fiind transportati la spital, a declarat, marti, atasatul de interne al Romaniei la Budapesta, Ion Bente. Conform sursei citate, accidentul s-a produs la ora locala 4.50 (5.50 ora Romaniei), in Ungaria, in apropiere de granita cu Slovenia, cand un autocar apartinand firmei Atlassib a intrat in coliziune cu un TIR inmatriculat in Slovacia.

Foto:RTV

Accidentul s-a produs pe sensul de deplasare spre Romania, iar pasagerii autocarului veneau din Italia. In urma impactului, si-au pierdut viata doi soferi romani si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul TIR-ului.

Potrivit lui Ion Bente, citat de Mediafax, au fost ranite 23 de persoane din autocarul romanesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmand ca in functie de gravitatea leziunilor sa se decida daca raman la aceasta unitate medicala sau daca sunt transferate la alte spitale.

Oficiali din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenta consulara. In autocarul romanesc se aflau 40 de persoane – doi soferi si 38 de pasageri.

Conform Serviciului de presa al MAE roman, un alt autocar Atlassib se indreapta spre locul accidentului, pentru preluarea persoanelor si transportarea acestora in tara. Autoritatile ungare au deschis o ancheta pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs accidentul.

 

author avatar
A.P. Redactor
905 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger