AcasăNewsPatru profesori, retinuti pentru ca au luat mita la BAC

Patru profesori, retinuti pentru ca au luat mita la BAC

Patru cadre didactice din Slobozia au fost retinuti pentru luare de mita si trafic de influenta dupa ce au luat mita de la mai multi elevi in timpul Bacalaureatului.

(foto: cugetliber.ro)

Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu si Dinu Marius Razvan, patru profesori din Slobozia, judetul Ialomita au fost retinuti, miercuri, pentru luare de mita si trafic de influenta dupa ce au luat mita de la 10 elevi pentru a interveni pe langa membrii comisiilor de corectare astfel incat sa primeasca noate mai mari.

Unul dintre cadrele didactice, Manea Cristian, a fost si candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Judetean Ialomita. Din grup face parte si directorul unei unitati de invatamant din municipiul Slobozia, in persoana lui Nica Balaciu.

„Va trebui luata sanctiunea cea mai potrivita, si anume desfacerea contractului de munca. Un numar de patru cadre didactice au pretins foloase materiale, nu stiu despre ce suma e vorba. Organele abilitate vor lua alte masuri administrative. Intr-adevar nu e convenabil sa ai salariu mic, dar asta nu e o scuza pentru rezultate”, a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat, conform RTV.

Potrivit anchetatorilor, acestia au fost membri in comisia de examinare a centrului organizat in cadrul Grupului Scolar „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia, unul dintre ei, Nica Balaciu, fiind numita si vicepresedinte al centrului.

author avatar
Ionut Zgimbau
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger