AcasăNewsPatru persoane care venisera la concertul Carla's Dreams au ajuns la spital....

Patru persoane care venisera la concertul Carla’s Dreams au ajuns la spital. Precizarile ISU

Nu mai putin de patru persoane care venisera, seara trecuta, sa asculte trupa Carla’s Dreams concertand in Piatra neamt au ajuns de la concert, direct la spital, dupa ce li s-a facut rau.

Dupa ce informatia ca show-ul pe care formatia Carla’s Dreams il incepuse, seara trecuta, intr-un mall din Piatra Neamt a fost oprit, dupa ce unor persoane aflate in public li s-a facut rau, pe fondul caldurii acumulate in zona in care a avut loc cantarea, din directia Inspectoratului pentru Situatii de urgenta (ISU) Neamt s-a aflat ca nu mai putin de noua oameni au avut nevoie de medici, patru dintre ei fiind transportati din incinta unde a avut loc concertul, la spital.

Mai mult, reprezentantii ISU Neamt anunta, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook a institutiei, faptul ca „din cauza aparitiei starilor de lesin in randul mai multor persoane” show-ul a fost oprit in urma unei decizii pe care comandantul echipajului de pompieri aflat la fata locului a luat-o, impreuna cu organizatorii concertului.

E de mentionat faptul ca si membrii trupei au dat publicitatii un mesa, postat pe aceeasi retea de socializare, in care isi cer scuze spectatorilor pentru situatie, notand, printre altele, urmatoarele aspecte: „Am oprit concertul din Piatra Neamt. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.  Mai multe persoane (inclusiv copii) care si-au pierdut cunstienta. Vom actiona legal”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile cuprinse in comunicatul ISU Neamt in aceasta privinta:

„Astazi, 20 mai a.c., incepand cu orele 19.30, la Galleria Mall a fost sustinut un concert de muzica la care a luat parte un public numeros, format in mare parte din copii.

La acest spectacol, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a asigurat masuri specifice de prevenire, de la fata locului, cu un echipaj format din patru subofiteri si o autospeciala de stingere a incendiilor cu apa si spuma.

Din cauza faptului ca era un numar foarte mare de persoane intr-un spatiu foarte mic si nu se mai putea asigura o eventuala evacuare in conditii de siguranta, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a dispus deplasarea la fata locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificari suplimentare destinate sigurantei participantilor.

Din cauza aparitiei starilor de lesin in randul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fata locului, plt.maj. Buturca Catalin, impreuna cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate noua persoane, dintre care patru au fost transportate la spital

In acelasi timp, inspectorul sef a ajuns la fata locului, a dispus evacuarea ordonata a persoanelor, actiune in care au colaborat efectivele ISU, fortele de jandarmi aflate la fata locului si reprezentantii firmei de paza.

Totodata, s-a solicitat sprijinul organelor de politie, care au trimis la fata locului doua echipaje pentru asigurarea masurilor de ordine publica si pentru dirijarea circulatiei.

In scurt timp situatia a reintrat in normal.

INSPECTOR SEF

Col. NITICA IOAN”

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger