AcasăNewsPatru judecatori din Oradea, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

Patru judecatori din Oradea, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii DNA au trimis in judecata patru judecatori din Oradea, acuzati de trafic de influenta, fals intelectual, favorizarea infractorului si abuz in serviciu. Acestia ar fi primit bani si diverse produse (pastravi, whisky) pentru a scapa de inchisoare un barbat condamnat pentru tentativa de viol.

Astfel, Florica Roman si Daniela Denisa Vidican, judecatori in cadrul Curtii de Apel Oradea, si Ovidiu Daniel Galea si Beatrix Raluca Cuc, judecatori la Tribunalul Bihor, au fost trimisi in judecata, arata DNA intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate,  printr-o decizie penala din data de 2 iunie 2010, Tribunalul Bihor l-a condamnat pe un barbat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de viol, hotarare ramasa definitiva. Anterior punerii in executare a mandatului, acesta a luat legatura cu avocata Mariana Dorina Mihoc, in incercarea de a gasi o modalitate sa scape de executarea pedepsei.

De asemenea, barbatul i-a cerut cumnatului sau, denuntator in cauza, sa faca demersurile necesare pentru a-l ajuta sa scape de inchisoare.

Denuntatorul a luat legatura cu avocata, care i-a spus acestuia ca ar putea interveni la magistratii din cadrul instantelor din judetul Bihor pentru obtinerea unei hotarari favorabile.

Avocata i-a comunicat denuntatorului ca va trebui sa o convinga pe partea vatamata sa incheie un ‘act de impacare’ antedatat ’27 mai 2010′, respectiv cu o data anterioara ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Pentru aceasta, rudele condamnatului au strans suma de 15.000 lei, din cei 30.000 lei cat se convenise cu persoana vatamata, in schimbul careia au obtinut acordul acesteia de a intocmi un inscris antedatat, din care sa rezulte ca partile s-au impacat.

Avocata a intervenit la judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea – care a primit o suma de bani si alte foloase materiale (pastrav, whisky), pentru ca aceasta sa-si exercite influenta fata de judecatori de la instanta inferioara in grad, Tribunalul Bihor, in sensul admiterii contestatiei in anulare si incetarea procesului penal. Aceasta la randul ei a facut legatura cu ceilalti trei judecatori inculpati in acelasi dosar.

Dosarul celor patru judecatori se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger