AcasăNewsPatru hypermarketuri din Capitală, ÎNCHISE de ANPC: Mâncare expirată, mizerie, rugină și...

Patru hypermarketuri din Capitală, ÎNCHISE de ANPC: Mâncare expirată, mizerie, rugină și insecte moarte

Patru unități ale unuia dintre cele mai importante hypermarketuri din țară au fost luate la puricat, luni, de inspectorii de la Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). La fața locului au fost găsite nereguli atât de grave, încât inspectorii au dispus inchiderea lor pe o perioadă de maximum 6 luni.

Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la 4 puncte de lucru din Capitală ale hypermarketului Auchan. Este vorba despre magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari și Berceni).

Neregulile găsite de inspectori depășește orice scenariu pe care și l-ar putea imagina cumpărătorul. Pentru acestea, ANPC a dat amenzi contravenționale în valoare totală de 102.000 lei, dar a dispus și unele măsuri complementare importante.

Inspectorii ANPC au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine. De asemenea, se oprește temporar prestarea serviciului la raioanele cu vitrină asistată și se propune închiderea unităților pe o durată de cel mult 6 luni.

Magazinele foloseau materie primă expirată

Între cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate de comisarii CRPC București-Ilfov se numără:
– comercializare fructe și legume care prezintă modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman (prezență a mucegaiului, grad de coacere neuniform, consistență moale la palpare, exemplare depreciate, lovituri mecanice etc.),
– comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită,
– utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită,
– utilizarea unor bureți de sârmă și coșuri de gunoi fără capac, în zona de gătire, precum și a unor ustensile deteriorate
– existența la vânzare, la vitrina asistată, a unor produse fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora
– utilizarea unor cântare fără verificări metrologice periodice
– comercializarea diferitelor tipuri de murături (în oțet), constatându-se faptul că nu se precizeaza originea oțetului, precum și faptul că acestea sunt prezentate ca murături în oțet, iar în lista de ingrediente se declară acid acetic.

Fire de praf, praf și rugină la raioanele de mezeluri

La vitrinele asistate conținând mezeluri/brânzeturi/carne refrigerată vrac, carne afumată vrac, rafturile de expunere a produselor de panificație și spațiul de depozitare al produselor de cofetărie, au fost constatate mai multe nereguli.

Între acestea altele amintim de prezența ruginei, vopsea exfoliată, insecte moarte, fire de păr, zone oxidate, lichid provenit de la produse din carne ambalată, prezența prafului în strat gros pe rafturi și ventilatoare și prezența de resturi alimentare.

author avatar
Alina Costache
328 afisari

2 COMENTARII

  1. Sigur de asta? Eu cred ca are legatura cu faptul ca nu vor sa ceara ceferticat de asa zis vaccin

  2. Atticol de alina costache ce e de acord cu discriminarea si cu ingradirea drepturilor. Sa ii fie rusine!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger