AcasăNewsPatru cutremure in tara, in ultimele ore

Patru cutremure in tara, in ultimele ore

Activitate seismica intensa, in Romania, incepand cu primele ore ale zilei de marti. Pana acum au fost inregistrate nu mai putin de patru cutremure, toate de mica intensitate.

A doua zi a saptamanii a inceput cu o miscare telurica inregistrata de seismografe la ora 7 si 9 minute. A fost, de altfel, si cea mai puternica din seria celor produse marti. Conform datelor facute publice din directia Institutului de Fizica a Pamantului, cutremurul a avut 3.8 grade pe scara Richter, fiind inregistrat la o adancime de aproape 116 kilometri.

La doar noua minute distanta, o alt cutremur s-a produs in judetul Buzau, de aceasta data fiind vorba despre o miscare telurica de 2.7 grade pe Richter. Catre pranz, in judetul Vrancea, de aceasta data, a avut loc un seism de 2.8 grade. Specialistii de la INFP l-au localizat la ora 11 si 46 de minute. Cel de pe urma cutremur din seria de patru a avut loc la 13.56, la o adancime de 110 kilometri. Epicentrul a fost localizat in judetul Vrancea, iar magnitudinea a fost de 3.4 grade pe Richter.

sursa foto: tion.ro

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger